Pauli Juhani Pitkänen

Missä suomalaiset haluavat asua ?

Vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten toiveita asumisesta. Suomalaiset haluavat asua väljästi ja rauhallisessa ympäristössä. Yhteiskunnassa ja nykyisessä päätöksentekokulttuurissa kiinteä yhdyskuntarakenne on nostettu tapin nokkaan. Vaikka sillä on hyvätkin puolensa, niin tälläinen pyrkimys ei edusta kansalaisten toiveta, eikä se saa merkittävää kannatusta.

"suhtautumista elinympäristön yhdyskuntarakenteeseen selvitettiin myös kahdella, toisilleen vastakkaisella väittämällä. Mittarit tuottavat jokseenkin yksiselitteisen tuloksen ja tukevat tulkintaa, jonka mukaan suomalaiset mieluiten eläisivät rauhallisella, luonnonläheisellä asuinalueella, joka ei ole liian kaupunkimainen tai tiiviisti rakennettu.

Väite, jonka mukaan ”asumisen ja rakentamisen tulee olla tiivistä ja kaupunkimaista” kääntää suomalaisten peukalot alaspäin. Vain runsas viidennes (22 %) pitää ajatusta hyvänä. Torjunta on lähes yksimielisen tyly (71 %). Vaikka tiiviillä yhdyskuntarakenteella on ympäristöä koskevat ja taloudelliset (mm. infrastruktuurin rakentamisen kannalta) etunsa, se ei viehätä perinteisiin ihanteisiinsa kiinnittyneitä suomalaisia."

ks. alla olevaa kirjoitusta ja tutkimusta.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=19&cad=rja&...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jonne Sirén

Käytännössä siis ns hyvin hoidetussa ympäryskunnassa kasvukeskuksen liepeillä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Voidaan kysyä, mitkä ovat hyvät ja riittävät palvelut? Kaupasta saa maitoa, ja "meijeristä" voita. Apteekista lääkkeitä ja kirjastosta lukemista. Metsistä luonnonrauhaa ja järvistä kalaa.

Isommissa paikoissa on sitten uimahalli ja jääkiekkokaukalo. Ihminen kaipaa riittävää tilaa elämiseen. Tarpeet muuttuvat eri ikävaiheissa. Opiskelija arvostaa eri asioita,kuin perheellinen keski-ikäinen.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta valita, sillä työ on elämisen ehto. Nykyisen hallituksen keskittämistä kiihdyttävä linjaus ei ole suomalaisten toive. Hallituksen pitää kohdella alueita tasavertaisesti, vai mitä ?

Jukka Mäkinen

Kuinka moni haluaa asua rappeutuvassa lähiössä moskeijan vieressä, multikulttuurisen asujaimiston seassa?

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Vietän nykyisin suurimman osan sulan veden ajasta täällä mökillä meren saaressa. Oikeastaan ainoa palvelu, jonka tänne välttämättä haluan on nettiyhteys. Sähköt voisin tarvittaessa tehdä kaiken itse, nyt teen niistä osan. Oletan, että joskus lähitulevaisuudessa droidit (robottikopterit) pystyvät toimittamaan ruokakaupan ostokset. Siihen asti tuhlaan hieman bensaa ostosmatkoihin.
http://singularityhub.com/2014/08/11/top-10-reason...

Naapureitani ovat korpit ja merikotkat, ihmisetkin ovat rauhallisia ja mukavia, mutta heitä on vähän. Uusille moottoriveneille pitäisi asettaa meludirektiivi.

En siis missään nimessä halua asua omakotitalossa keskellä kaupunkia! Se on minulle painajaista.

Jos olisi pakko asua kaupungissa, arvostaisin hyvin korkeaa asuinrakentamista, 50-100 kerrosta. Asuintornien väliin mahtuisia laajoja puistometsiä asumistiheyden siitä kärsimättä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset