Pauli Juhani Pitkänen

Hallitus keskittää - myös synnyttämisessä

Sini-punapohjainen hallitus saa mustan sulan hattuunsa, kun se on kekseliäs keskittämisessä. Tämä keskittäminen on tullut myös ihmishengelle vaaralliseksi, kun metsää ei kyetä eroittamaan puilta, niin tehdään pimeitä päätöksiä. Joku voi sanoa, että onpa vahvasti sanottu.

Nuoret perheet ovat kansanliikkeen omaisesti nousseet synnyttämisen keskittämistä vastaan. Kansalaisadressi on saanut vaadittavat 50000 nimeä, jotta asia joudutaan vielä käsittelemään eduskunnassa. Synnytysalan ammattilaiset, eli kätilöt pitävät hallituksen ajamaa keskittämistä täysin perusteettomana. Perusteet ovat kestämättömiä. Kun puhutaan arjen katoamisesta päätöksestä, niin tässäpä yksi esimerkki siitä.

Tässäpä heidän puheenvuoronsa :

 

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&u...

 

 

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&u...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

TV:ssä eräs synnyttänyt äiti Lapista kertoi että pitää viikon verran asua synnytyslaitospaikkakunnan hotellissa jotta välttyy mahdollisilta ikäviltä seurauksilta synnytyksen alkaessa.

Lieneekö hallitus ajatellut noin pitkälle että saadaan samalla hotellien käyttöasteet nousemaan, kun syrjäseutujen äidit joutuvat majoittumaan hyvissä ajoin lähemmäs sairaalaa? Positiivista vaikutusta maan talouteen syrjäseutujen asukkaiden kustannuksella. On meillä fantastinen hallitus. ;)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kyllä vain. Lapissa välimatkat ovat erityisen pitkät. Tälläisella keskittämisellä tosiaan matkasynnyttämiset lisääntyvät ja se on se riski. Hallituksen kaavailema lastenlääkäri on kaukana.

Leif Norrgård

Kirjotit asiaa, Pauli!

Voin tuskin kuvitella sitä tuskaa ja hätää, kun raskaana oleva nainen jostain Lapin perukoilta joutuu talvipakkasella matkustamaan satoja kilometrejä lähimpään synnytyssairaalaan, aiemman lähimmän synnytyssairaalan lakkauttamisen jälkeen, ja synnytyspoltot alkavatkin kiihtyä jo matkan alkutaipaleella!

Toisinaan nimittäin lapsi voi syntyä jopa 2 viikkoa laskettua aikaisemmin tai saman verran myöhemmin! Jos synnytyspoltot alkavatkin 2 viikkoa laskettua aikaisemmin, niin silloin kyseeseen voi tulla Lapin perukoilla asuville vain kotisynnytys. Se on usein hengenvaarallista!
- Ps. minut on synnytetty kotona, saunassa, koska kotiin tullut lääkäri oli unohtanut lukitun lääkärilaukun avaimen kotiinsa. Mennessään sitä noutamaan, joutui isäni toimimaan kätilönä, koska en uteliaana jaksanut odottaa kauempaa tähän maailmaan pääsyä :) Onneksi isälläni ei ollut 'peukalo keskellä kämmentä'!

Jos synnytys viivästyykin esim. 2 viikkoa, niin tilapäisasuminen 'synnytyshotellissa' maksaa maltaita ja naisparan on otettava sitä varten pankkiluottoa! Tämä johtaa kiistatta ihmiset täysin eriarvoiseen asemaan, johtuen heidän asuinseudusta maassamme!

En tarkoita tällä kommentoinnillani, että olisi etsittävä syyllisiä mokoman uudistuksen, tarkemmin sanoen reilusti taantumuksellisen muutosesityksen tekijöistä, vaan torpata kyseinen mieletön idea, tarkemmin sanoen hullutus heti alkuunsa massiivisella kansalaisprotestoinnilla!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kiitoksia kommentista. Koska synnyttämisen ajankohtaa ei tarkasti voida tietää, niin epävarmuuden tressi on vielä suurempi, jos sairaalan saatavuus on kaukana. Ei tässä keskustalaisena syytetä, vaan todetaan toisenlainen poliittinen kulttuuri, mitä keskustassa ei arvosteta.Sitä vastaan taistellaan, koska sylttytehdäs eli ohjiestus pohjimmiltaan lähtee sieltä.

Hallinnossa keskittäminen on siinä mielessä helpompaa, että tilalle tulee tietoverkkojen ja lappujen sähköinen käyttö, ei tarvitse mennä aina luukulle. Ollaan siirtymässä kotikoneen hyödyntämiseen.

Leif Norrgård

Ajattelen Pauli näistäkin asioista samoin kanssasi.

Muille tiedoksi se, etten ole keskustalainen, vaan puoluepoliittisesti sitoutumaton ja moraalisesti ajatellen näkemykseni on kaikista maamme poliittisista puolueista KD:tä lähinnä.

Vaikkei seuraava avauksen aiheeseen liitykään, niin on syytä todeta:

Valitettavasti KD:kin ajaa aivan liian vaisusti heikkojen ja sorrettujen asiaa, vaikka köyhät ja heikompiosaiset pitäisi aina asettaa etusijalle ja varsinkin näin laman aikana! Vaikka puolue onkin kooltaan pieni, niin selkeitä kannanottoja se silti voisi tuoda paljon nykyistä rohkeammin ja kuuluvammin esiin!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #13

Minulla on tässä asiassa luterilainen näkemys, minkä puoluesihteeri Timo Laaninen myös toi esille. Maallinen ja hengellinen regimentti tulee eroittaa toisistaan. Kiihko islamilaisuus on varoittava esimerkki moisesta, mutta se ei olekkaa kristillistä.

Kuitenkin kaikella on taustansa, eikä mitään voi täysin eroittaa. Krisillinen vakaumus vaikuttaa muutamiin asioihin, jos raamatun ilmoitus otetaan vakavasti.

"Sille vero, kelle se kuuluu, Jumalalle se, mikä Jumalalle kuuluu."

Vanhan testamentin aikana lupauksen kansan profeetat kertoivat Jumalan tahtoa myös kuningaille. Joskus se vei profeetan hengenkin.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tässäpä Oulaisten Keskustan kanta asiassa yhdistyksen sivuilta.

"Ajankohtaista

Keskustan Oulaisten Kunnallisjärjestö pitää erittäin tärkeänä synnytysten jatkumista Oulaskankaan sairaalassa ja olemme valmiita laajaan yhteistyöhön muiden kuntien kanssa Oulaskankaan toiminnan turvaamiseksi ja kattavan terveyspalveluverkoston säilyttämiseksi. Tähän sisältyy olennaisesti myös ammattikorkeakouluopetuksen jatkuminen Oulaisissa. Suhtaudumme myös erittäin myönteisesti tekeillä olevaan osakuntaliitokseen ja katsomme, että Oulainen pystyy hyvin tarjoamaan palvelut myös tulossa oleville uusille kuntalaisille olemassa olevilla resursseilla."

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Aimo, tässäpä Oulun Keskustan linkki. Lähdemme lomalle. En heti löytänyt kantaa asiaan, liekö käsitelty ?

http://www.oulunkeskusta.fi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset