Pauli Juhani Pitkänen

Lasten oikeudet uhattuna

YK:n lapsen oikeuksien julistuksessa johdannossa sanotaan näin :

"YK:n erityisjärjestöjen perussäännöissä ja lasten hyvinvointia edistävien kansainvälisten järjestöjen säännöissä, ja kun ihmiskunnan velvollisuutena on antaa lapselle paras mitä se pystyy sille tarjoamaan niin yleiskokous antaa sen vuoksi tämän lapsen oikeuksien julistuksen siinä tarkoituksessa, että hänellä olisi onnellinen lapsuus ja että hän voisi omaksi ja yhteiskunnan parhaaksi nauttia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia ja vapauksia ja vetoaa lasten vanhempiin, miehiin ja naisiin yksilöinä, vapaaehtoisiin järjestöihin, paikallisiin viranomaisiin ja maiden hallituksiin, jotta ne tunnustaisivat nämä oikeudet ja pyrkisivät turvaamaan niiden kunnioittamisen lainsäädännöllisten ja muiden toimenpiteiden kautta seuraavien periaatteiden ."(Wikipedia)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Liittyykö Suomi siihen kuoroon, jossa heikomman osapuolen , eli lapsen oikeus isään ja äitiin uhrataan vahvemman, eli aikuisen tahtoon.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Lasten ihmisoikeusjulistuksessa vedotaan maan hallituksiin. Suomen päämisteriltä ja valtionvarainministeriltä julistus on ilmeisesti jäänyt lukematta, valitettavasti !

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Ensiviikolla eduskunta käsittelee kansalaisaloitetta. Sitten nähdään, puolustaako eduskunta heikomman osapuolen eli lasten oikeuksia !

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

KUN IHMINEN TULEE AIKUISEKSI, HÄN HALUAA TIETÄÄ TODELLISET VANHENPANSA, SUKUJUURENSA. AVIOLIITTOLAIN MUUTOS JOHTAA LASTEN AIVAN PERUSOIKEUSTEN POLKEMISEEN JA SE EI OLE HYVÄ ASIA. Tälläiset perustarpeet eivät muutu 2000-luvun aikana, eikä päivity muuksi. Näin se vain on. Joka muuta väittää, ei ymmärrä sitä eroa, mikä on aikuisen tarve ja mikä lapsen perustarve.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Tasa-arvoisessa avioliittolaissa on juuri kyse lasten oikeuksista. Sen ymmärtää jokainen, joka ottaa hatun silmiltä pois ja laput korvilta.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179947-v...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kyse on epätasa-arvosta. Tasa-arvo on toteutunut yhden miehen ja yhden naisen välisessä avioliitossa. Kyse on sukupuolinetraalista liitosta, eikä sillä ole tasa-arvon kanssa mitään tekemistä. Lapsella pitää olla oikeus isään ja äitiin. Lain säätäminen ei perustu tunteisiin. Avioliitto on aivan eri asia, kuten Helsinki ei ole Tukholma. Avioliitto on yhteiskunnan perusyksikkö.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Pauli, elämä ja maailma on monimuotoisempi, kuin sinä tai minä pystymme edes kuvittelemaan.

Jokaisella lapsella on isä ja äiti. Etkö tiennyt sitä aiemmin - sitä lailla ei pyritä muuttamaan.

Se, että kasvaako lapsi yksinhuoltaja äidin tai isän kanssa, tai äidin ja isän kanssa yhdessä, isovanhempien luona, adoptioperheessä, lastenkodissa, lasten turvakodissa vai kahden isän tai kahden äidin huolenpidon alla ovat ne eri vaihtoehdot.

Usealla lapsella on tänä päivänä kaksi isää ja toisilla kaksi äitiä, kun vanhemmat ovat eronneet ja karanneet. Tuhannet lapset ovat eläneet ja elävät samaa sukupuolta olevissa perheissä. Tuhansilla lapsilla on homo isä tai lesbo äiti, lapsen sitä tietämättä, kun sitten myöhemmin sekin seikka paljastuu.

Ei ole ollut, ei ole, ja tulevaisuudessakaan ei ole yhtä ainoata vaihtoehtoa!

Se, että jos homolapsi kasvaa suvaitsemattomassa homofoobikko perheessä on lapsen kannalta se kaikista huonoin vaihtoehto, vaikka siellä on isä ja äiti. Siitä aiheesta kirjoitin jo aiemmin oman bloginsa:

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170963-l...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #8

Poikkeuksista ei pidä tehdä pääsääntöä. Olen ollut opettajatädin kasvatuksessa. Olen saanut erittäin hyvän, kannustavan ja ihmisyyttä kunnioittavan kasvatuksen. Täti omassa halussaan halusi minut adoptoida lapsekseen. Isä kielsi sen, että kun tulen isoksi, niin en pidä sitä hyvänä.

Isä ja äiti olivat oikeassa. Rakkauksia on monenlaisia, mutta äidin rakkaus on ilmeisesti inhimillisistä rakkauksista suurin. Lainmuutos sekoittaa lasten oikeuden biologisiin vanhempiinsa. Tässä voidaan sanoa, että kahden kauppa on kolmannen korvapuusti.

Kun ihminen aikuistuu, niin sukujuuret vahvistuu. Poikkeuksista ei pidä tehdä sääntöä. Rakkaus ei ole avioliiton mittari, vaan se on aivan oikein miehen ja naisen välinen. Siinä ei mitata tunteiden määrää, ne ovat keskinäisen suhteen asioita.

Avioero on joskus loukkaus lasta kohtaan. Siksipä laki määrää lapsen oikeuden tavata vanhempia. Koteja on monenlaisia, mutta sillä perusteella ei pidä poiketa pääsäännöstä.Avioliiton yksi päätarkoitus on lisääntyminen.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #9

Pauli, jos tästä todella olisi kyse vastaustettaessa tasa-arvoista avioliittolakia, niin paremman tuloksen saisi kieltämällä avioerot. Sen minkä Jumala on yhteen liittänyt, sitä älköön ihminen eroittako...jotenkin niin se meni.

"Yhden vanhemman lapsiperheitä on 118 315, joista isä ja lapsi -perheiden osuus on 16 163 eli 13.7 %. Kaikista lapsiperheistä yhden vanhemman perheitä on 20,5 %. Lapsia näissä perheissä on 179 690. Uusperheitä oli 52 708. (SVT, Perheet 2013, Tilastokeskus 2014.)"

Eipäs ole kristilliset, ei persut tai muutkaan poliitikot tätä ottaneet vaaliteemakseen.

Tiedän paljon lapsia, nuoria ja aikuisita, jotka vihaavat isäänsä, äitiään tai molempia.

Jos lapsella on kaksi äitiä tai kaksi isää, niin silloin lapsen elämä on huomattavasti turvallisempaa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Äitejä ja isiä voi olla kuinka paljon tahansa, mutta biologisia vanhempia ne eivät korvaa. Se on sellainen suhde, olipa se hyvä tai huonompi, se on lapsen ja vanhemman välinen suhde.Ihmisten keskinäiset suhteet eivät ole perusta avioliiton muuttamiseksi suopuolettomaksi liitoksi.

Toimituksen poiminnat