Pauli Juhani Pitkänen

Keskusta on Mörkö

Keskusta on monelle ihmiselle kummajainen, suorastaan Mörkö, varsinkin monelle pääkaupunkiseudun asukkaalle, jos juuret eivät ole maalta.Politiikkaradiossa tehdään arvokasta työtä puolueiden ymmärtämiseksi , kun mennään pintaa syvemmälle. Millainen on keskusta ? Keskusta , entinen maalaisliitto, sen synnystä, historiasta,arvoista kansanliikkeenä proffessori Kari Hokkanen kertoo hyvin ilmekkäästi sekä värikkäästi.

Suosittelen ottamaan lepoasennon ja tutustumaan tähän poikkeukselliseen kansanliikkeeseen alla olevasta linkistä. :)

http://areena.yle.fi/radio/2654859

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Kari Savinen

Kuuntelematta sen enempää esitelmiä, olen omassa toiminnassani eri puolilla huomannut, että suurin kehityksen jarru useassa maalaiskunnassa on juuri keskusta, ja usein sen apupuolueena toimiva SDP.
Yhdistelmä on pomminvarma, koska valtuustopaikat tuolla yhdistelmällä riittää tekemään sen että mikään ei voi uudistua.
Keskustlaisten ajattelu pohjautuu hyvin usein siihen mitä "meidän vaarikin" aikanaan sanoi, ja hän oli viisas ja kunnioitettu.
Onhan se voinut niin ollakin, mutta "maailma muuttuu Eskoseni" on vanha käytetty lausahdus. On eräs toinenkin: "kepu pettää aina"

Kaikkea hyvää kuitenkin vaaliponnisteluihin !

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Taisi Savinen itsekin mennä halpaan kirjoittaessaan ensin keskustalaisten ajattelun pohjautuvan siihen mitä meidän vaarikin aikanaan sanoi. Heti seuraavassa lauseessa pohjautuu itse vanhoihin jo kuiviksi kaluttuihin lausahduksiin, maailma muuttuu Eskoseni ja kepu pettää aina. Eikö löydy mitään uudempaa, yrittäisit edes. Noudata Pitkäsen suositusta. Jospa luettuasi Hokkasen kirjan löytäisit jotain sellaista, mitä ei ole aikaisemmin lausuttu.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kariseni, Nivala on umpikepulainen pitäjä, jossa viime vuonna vietettiin käsittääkseni Suomen suurimman teollisuuskylän 40-vuotisjuhlaa.

Ks. alla juhlapuhe :)

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tätä poikeuksellista kansanliikettä vastaan tehtiin aikoinaan juuri Nivalassa pulakapina.Tosin Nivalassakin ovat näkemykset onneksi muuttuneet Kerttu Saalastin ajoista.
Saalasti oli vaalipuheessaan painottanut, että meidän maalaisliitossa on huolehdittava siitä ettei tehtaiden piiput nouse maaseudulle.
Saalastia on taas kiitettävä siitä, että ilman häntä Oulun yliopistoa ei olisi perustettu Virolaisen vastustaessa.

Kari Savinen

Toivotaan Nivalan teollisuuskylälle menestystä vilpittömästi.
Poikkeus vahvistaa säännön.

Toivotaan myös sitä että päätöksenteko sujuu hyvässä hengessä

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kiitos. Teollisuuskylä työllistää noin tuhat ihmistä ja sillä kokonaisuudessaan on mennyt hyvin. Uusia yrityksiä on perustettu. Tätä toivotaan myös Suomi OY:lle, kun elämme haastavia aikoja. Taloudellinen käännös on mahdollinen.

Pannaampa tähän kepulandian,(joskus pitäjiä on sanottu biilaaksoksi) naapuripitäjän, eli "Suomen kauneimman" pitäjän Sievin monipuolisesta yrityselämästä yksi linkki.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Toimituksen poiminnat