Pauli Juhani Pitkänen

Keskittäminen ei työllistä

Tilastokeskuksen työttömyys on noussut kymmeneen prosenttiin, eli se on kaksinkertainen hallituksen tavoitteesta. Erityisesti Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla työllisyys on heikentynyt muuta maata nopeammin. Miksi ?

Uudellamaalla kuitenkin avoimia työpaikkoja on enemmän, kuin kertaakaan 2010-luvulla. Työ ei löydä tekijäänsä ! Miksi ?

Työ- ja elinkeinotoimistojen kirjoilla työttömiä oli vielä kolmannes enemmän eli 13.5 %.

 

http://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/7388465.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Onko asumisen kalleus yksi syy, että ansiotulot eivät riitä ainakaan matalapalkka-aloilla elämisen?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Veiko Kärkkäinen kertoo, että työttömät maksavat 6 miljdia yhteiskunnalle vuodessa. työttömyyden vähentäminen onkin tulevan hallituksen tärkein tehtävä.

http://veksi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176835-tyott...

Dragofix -

Syynä on automaation kehittyminen ja tarkoituksellisen työn vähentyminen. Sen lisäksi moni muuttaa maalta, omakotitalosta kaupunkiin asumaan ja opiskelemaan, velkaantuu ja haluaa takas maalle omakotitaloon jonka takia joutuu rehkimään vimmatusti ja ottamaan lisää velkaa jota maksaa sitten lopun elinikänsä ja voin tämän takia pahoin kun rahat on tiukassa kokoajan. Kaupungeissa ei tarkoituksellista työtä riitä kaikille ja automaatio karsii kokoajan työpaikkoja. YT-neuvotteluja on joka paikassa ja turhia, matalapalkkaisia töitä ei kukaan halua tehdä, varsinkaan jos ei pidä niistä.

https://www.avoinvaalikone.fi/eduskuntavaalit-2015...

Ratkaisuksi ehdotan perustuloa, työajan jakamista sekä vähentämistä. Näin saadaan työt jaettua muiden ihmisten kesken ja voidaan säädellä sen mukaan paljonko työlle on tarvetta. Näin ihmisten hyvinvointi parantuu ja hyvinvointipalvelujen jonot ja kulut sekä henkilöstöntarve pienenee kun ihmisillä on enemmän vapaata aikaa harrastaa omia asioita, urheilla, ylläpitää kotitalousasioita joihin ei tällä hetkellä riitä aika ja ennen kaikkea kerkee nukkumaan tarpeeksi.

https://www.avoinvaalikone.fi/eduskuntavaalit-2015...
https://www.avoinvaalikone.fi/eduskuntavaalit-2015...

Yhteiskunnalle haitallisia töitä ei kannata tehdä, mutta nykyajan kilpailuyhteiskunta pakottaa siihen vaikka työttömyyslukemat vain nousee. Ei olla kovin kestävällä pohjalla eikä tarkoituksellisia töitä vain ole kaikille joka johtaa siihen, että tehdään yhteiskuntaa haitallisia töitä ilman tarkoitusta ja voidaan pahoin. Lisäksi pilataan oma ja muiden elinympäristö.

https://www.avoinvaalikone.fi/eduskuntavaalit-2015...
https://www.avoinvaalikone.fi/eduskuntavaalit-2015...
https://www.avoinvaalikone.fi/eduskuntavaalit-2015...

Siksi en ymmärrä esim. kokoomuksen ajaamaa poliitiikkaa jossa pyritään kaikki työllistymään. Se ei vain ole mahdollista automaation kehittyessä. Tulevaisuus tulee olemaan sellainen että automatiikka hoitaa suurimman osan töistä ja ihminen vain suunnittelee, hoitaa, valvoo ja keksii lisää tekniikkaa. On selvää ettei tälläkään mallilla saada töitä kaikille.

https://www.avoinvaalikone.fi/eduskuntavaalit-2015...

Suosittelen tutustumista http://www.sd-commission.org.uk/publications.php?i...

Mitä enemmän me riistetään luonnonvaroja talouskasvun mukana, sen enemmän ympäristö sekä luonto kärsii ja sen mukana myös ihmiset. Kiina ja Intia ovat hyvä esimerkki jossa ihmiset kulkee hengityssuoja naamalla.

http://yle.fi/uutiset/tutkimus_talouskasvu_tekee_k...

Itse en ainakaan halua tuollaista talouskasvua Suomeen. Lisäksi kilpailuyhteiskunnan aiheuttama tehotuotanto pilaa laadun josta viimeisin esimerkki löytyy täältä
http://yle.fi/uutiset/puuseppien_yhdistys_tehokasv...

Sen lisäksi luodaan addiktioita ym. pahoinvointia
http://yle.fi/uutiset/nykyaika_ruokkii_addiktioita...

Tässä vielä pari asiaa havainnollistavaa videota
http://www.youtube.com/watch?v=XySbgGrvJUs
http://www.youtube.com/watch?v=NR2Ho5iGn_k

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Olen pitkälle edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, mutta joitakin asioita oei voi, kuin osittain toteuttaa.Kun ihminen on saanut elämäänsä perustarpeet, niin ihmisen hyvinvointi ei sitten lisäänny. Suomessa aineellisen henkinen hyvinvointi GPI-mittarilla mitattuna erkaantuivat 1980-luvun lopulla. Aineellisen hyvinvoinnin kasvu ei näkynyt hyvänä olona , vaan pahoinvoinnin lisääntymisenä.Siksi en kannata tuloerojen kasvamista.

Globalisaatio on kautta historian muuttanut työelämää. Vauhti vain mitä ilmeisimmin on kiihtynyt, mikä todennäköisyydellä nostaa vähitellen ns. rakennetyöttömyyttä ylöspäin.

Kolmivuorotyön jakaminen neljään vuoroon voisi työllistävänä toimenpiteenä jossain onnistua, mutta ovatko ihmiset, työantajat, työntekijät. järjestöt sitten valmiita tälläisiin muutoksiin, sekä palkanalennuksiin. Itse teen lyhyempää päivää ja olen siitä kiitollinen. Ajatus on sitten olla pitempään töissä.

Uuden työn luominen energiasektorille, biotalouteen on välttämätöntä. Työttömyytt vastaan taistellaan uudella työllä ja talouskasvulla. Työttömän osaa ei yhteikunna tule suosia, vaan tehtävä kaikkensa, että työttömyys sivuvaikutuksineen ei pääse pesimään laajasti yhteiskuntaan.

Luonnon liika kuluttaminen paikoitellen on tuhonnut elämistä, eroosion, saastuttamisen ja hävittämisen seurauksena.Luonto on yksi tärkeimmistä ihmisen hyvinvoinnin lähteistä.

http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Toimituksen poiminnat