Pauli Juhani Pitkänen

Minulla on kaikki valta

Vaalit on käyty ja valta on vaihtunut. Uudet ministerit on valittu ja valta tuo vastuun tullessaan. Katsomossa on hyvä kukin vuorollaan huudella. Se on demokratiaa.

Uudeksi liikenne- ja viestintäministeriksi  nostettiin Anne Berner. Sitoutumaton, mutta keskustaan liittyvä ministeri kertoo Suomenmaa-lehdessä elämästään. "Teini-ikäisenä minulla oli mieletön ajatus, että joku selvittää miksi ihminen on kuollut hän on kertonut nuoruuden haaveammatistaan Lions Clubilla pitämässään puheessa."

Onko Sinulla ollut vastaavanlaisia ajatuksia ?

Minulla oli nuorena samankaltainen mieletön kysymys. Millainen on Jumala ?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kun Bernerin äiti sairastui ja Anne joutui luopumaan lääketieteen opinnoista hoitaakseen äitiään ja kolmea pienempää veljeään."Se oli kova paikka. Tunsin olevani vastuussa äidin elämästä, mutta en voinut tehdä asialle mitään. Siinä kohdassa minusta tuli taistelija.Opin, että kaikkeen voi vaikuttaa, paitsi elämään ja kuolemaan. Taistelutahto kuitenkin jäi ja kokemus muokkasi minua paljon. Ilman sitä tuskin olisin tässä."

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Teinifilosofointiani: "Jospa maailma onkin osa jotain suurta oliota. Aivan kuin meissäkin on soluja, aina vain pienempiä ja pienempiä, jatkuen kuin luvut äärettömyyteen. Ja jospa valloittaessamme avaruutta olemmekin ruvenneet käyttäytymään kuin syöpäsolu. Joskus se iso lääkärisetä tunnistaakin taudinaiheuttajan, silloin sinä, minä, ihminen, me... me kuolemme, häviämme ja isot oliot ovat iloisia. Mutta ehkä hekin joskus?"

Etsijäluonne pohtii kaikenlaista :)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"valloittaessamme avaruutta olemmekin ruvenneet käyttäytymään kuin syöpäsolu."

Tarkoittanet ilmeisesti sitä, että ihmisen maailmankuvan laajentuminen nostaa ihmisen luuloa itsestään, että elämän rajallisuus ja vastuu toisesta ihmisestä unohtuu.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Taisin kyllä ajatella ihan konkreettisesti :) Vaikea selittää näkökulmaa aikuiselle, mutta kyse oli kai siitä, että olisimme osa suurta organismia, jota emme pysty havaitsemaan, ja sitten meille käy niin kuin käy. Varmaan olin jotain 13v, ja silloinhan useimmat kyseenalaistavat vanhempien maailmankuvaa/todellisuuskäsitystä ja päässä pyörii kaikenlaista. Mutta hienoa, että pyörii, eiks vaan?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kyllä on hienoa, että on ajatuksia. Nuoruuteen kai kuuluu asioitten selvittäminen, kyseenalaistaminen ja uuden oppiminen.

Itse sanon Jumalan tutkimisen mielettömäksi, koska Kristuksen ilmestyksen rakastamisessa Jumalaa ei voi ulkoistaa, eikä ihmisen yläpuolella , suurempaa asia voi tutkia.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Minun on kaikki valta on Kristuksen sanomaa. Antikristus vastaan rikkoneena ja sotivana pukee sanoman teoista tunnettujen Herodeksen, Nebukadnessarin tai ihmisen ajalliseksi sanomaksi.Johannes Kastaja raivasi tietä Herralle. Laaksot pitää korotettaman ja kukkulat hajotettaman. Niinkuin sanoisi, että Rovaniemen mäet ja vaarat pitää tasoitettaman kuin Tyrnävän pellot.

Toimituksen poiminnat