Pauli Juhani Pitkänen

Kilpailukyvyttömyyden perussyy on löydetty.

Somessa käydään vilkasta keskustelua velkaantumisen perussyistä. On perusteltu tuotu hyviä näkemyksiä kulutuskysynnästä esille, johoihin myös on helppo yhtyä. Vaikka vienti on tärkeää, niin kotimaisesta tuotannosta ja kulutuksesta tulee suurin osa kansantuotteeseen. Mikä on siis kansallinen ostovoima ?  Kaiken kehittymisen ja eteenpäin menemisen lähtökohta on kysynnän laajeneminen. Maassa on tehty pitkään virheellistä ja epäloogista politiikkaa, jossa tarjontaa pyritään laajentamaan kysynnän kustannuksella. Tätä linjaa seuraa myös nykyisen hallituksen toimenpiteet. Tällä tiellä ei Suomea pelasteta velkaantumiselta vaan velkaantuminen tulee jatkumaan.

Mitkä toimenpiteet ovat leikanneet suomalaisen laajenevan kulutuksen. Yksi syy on vinoutunut väestön ikärakenne, mutta suurin syy on TASAVEROT.

                           TASAVEROT        Ansio-, pääomatulo-ja yhteisövero

Vuonna 2000      16,8 mrd                   13, 8 mrd

 

Vuonna 2015       28,1 mrd                   11,8 mrd

 

Tasaverot koskevat kaikkia, joten ne syövät kulutuskysynnän. Siksi Suomi ei ele investointihoukutteleva maa.

KORJAUSTOIMEPIDE-EHDOTUS:

Tasaveroja aletaan laskemaan kulutuksen lisäämiseksi.

Muita veroja voidaan vastaavasti nostaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen

Vai olisiko niin että suomalaiset ovat Pohjoismaiden ylivoimaisesti köyhin maa, joka ei omista kuin asuntonsa, jos niitäkään? Pääoman tuottojen suhde palkkoihin ja kulutukseen on Suomessa surkea murto-osa. Rahoitusvaroja onkin meilllä erittäin vähän, omaisuutemme on lähes vain ja ainoastaan asunnoissa.

http://tietotrendit.stat.fi/mag/article/111/

Perintöverokaan ei tuota kuin 0,5 mrd€ vuodessa ja yksityshenkilöiden osingot ennen veroja ovat hiukan alle neljä miljardia. Sosiaalietuja maksettiin vertailun vuoksi yli kahdeksankertainen määrä eli 35 miljardia.

Suomalaisten veropohja on ohessa. Kulutuksen verot dominoivat, koska palkat, eläkkeet ja tulonsiirrot dominoivat Suomessa, ei pääoma, jota löytyy lähinnä eläkeyhtiöiltä, jossa onneksi sentään on jemmassa 180 miljardia verovapaana eläkemaksuja varten.

http://www.eva.fi/wp-content/uploads/2015/08/EVA_F...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Eurostatin taulukot eivät avaudu mobiililaitteella, mutta Euroopan varsinainen köyhäintalo lienee Saksa, jossa ihmiset eivät yleensä omista muuta kuin auton. Toisaalta saksalaiset itse selittävät Saksan taloudellista vahvuutta saksalaisten perheyritysten pitkäjänteisellä ylisukupolvisella ajattelutavalla erotuksena muista maista, joissa yritykset tavoittelevat lyhyen aikavälin menestystä ja osaketuottoja.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kotitalouksien varoja eli kulutuskysyntää syö nimenomaan hyvin voimakkaasti kasvaneet kaikkia koskevat tasaverot. Tämä on syynä ostovoman heikouteen, jota ei nykysuuntauksella korjata. Tämä on velkaantumista suosiva veropoliittinen rakenne, johon hallituksen toimin ei korjata. Tarjonnan lisäämiseen pyrkivällä politiikalla ei ole menestymisen mahdollisuutta, kun ei ole kulutuskysyntää. Yritysten osinkotuloja jaetaan ennätysmääriä, joten yrityselämällä menee hyvin kulutuskysynnän kustannuksella.

Heli Hämäläinen

Suomen talouden syöpä on näennäinen yksityinen sektori, jonka pääasiallinen tulonmuodostus tapahtuu julkisen sektorin verotuloista.

Kalevi Wahrman

http://www.kansanaani.net/
Emme tarvitse yhteiskuntasopimusta

Kansan Äänen syysnumero 2015 on ilmestynyt.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pitkänen, varmaankin yli 400000 työtöntä ovat yli-ikäisiä työmarkkinoille , etkös sinäkin saa leipäsi julkiselta sektorilta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Sumessa alv pitäisi saada keskieuroopan tasolle, otettaisiin mallia saksasta, tanskasta tai ranskasta. Nyt tämän maan kauppakassi on euroopan kallein, norjaakin kalliimpi.myös sähkön yksityistäminen ja tulo erojen kasvu ovat ajaneet kalliintumiseen. Pitäisi keksiä toki myös miten maaseutu saadaan kannattamaan ettei kohta tarvitse juoda tuontimaitoa ja syödä tuontiperunaa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tässä kaaviossa näkyy mm. sinisellä pylväällä tasaverojen vaikutus , kun ostovoima on painunut määärätietoisesti alaspäin. Tällä tiellä Suomella ei ole tulevaisuutta, jos kulutus supistuu. Pelkkä vientitalous ei Suomea pelasta. Verotuksessa on rakenteellinen vika.

http://www.veronmaksajat.fi/Documents/Lehdist%C3%B...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Jotta tämä analyysi olisi uskottava, niin ostovoima romahti muutama vuosi sitten , kuten kävi bruttokansantuotteelle. Molemmat pyörivät nollan molemmin puolin. Hallituksen toimet TULEVAT SEN perusteella epäonnistumaan, jossa pyritään kilpailukykyä parantamaan ostovoman maksatuksella. SE JOHTAA EPÄONNISTUMISEEN, KUTEN TAULUKKO JO OSOITTAA.

Toimituksen poiminnat