Pauli Juhani Pitkänen

Ratkaisu talousongelmiin

Pääministeri Juha Sipilä lupasi muuttaa leikkauslakeja, jos työmarkkinjärjestöt keksivät loistoidean kilpailukyvyn ratkaisemiseen. Hallituksen politiikassa on korjattavaa, eikä se tuo ratkaisuja talousongelmiin, mikäli on uskominen tietokirjailija Ari Ojapellon analyysin Euroopan, maailman ja Suomen ongelmista.

Arin analyysi siitä, että tuottavuus kasvaa nopemmin kuin markkinat, vie pohjan työllistävältä talouspolitiikalta. Siksipä suuret työllisyystavoitteet ovat valuneet aina vetenä kaivoon. Siksipä ennen finanssikriisia työtunneissa mitattuna syntyi vain 37000 uutta työpaikkaa.Biotalouden ylösaja toki antaa vielä työllisyystoivetta, mutta hallitus voi tehdä paljon muutakin, mitä ei poliittisissa puheissa näy.

Tuottavuuden kehittymisen mahdollistaa laitteiden kehittyminen, eikä niitä veroteta, vaikka ne syövät työpaikkoja. Tämä on hallitusvallan "kananmuna.". Tähän nykyinen hallitus voi tehdä muutoksen ja samalla vapauttaa kysynnän verottamisen, että kulutukseen jäisi ostovoimaa.

SUOSITTELEN LAITEVEROA ROBOTISAATIOLLE 

Toinen, mitä lukija voi tehdä ja millä maamme pelastetaan on valuuttamekanismin palauttaminen kansallisiin käsiin.

SUOSITTELEN, KIRJOITA PAAVO VÄYRYSEN KANSLAISALOITE KANSALLISESTA VALUUTASTA

-------------------------------

Kannustan LUKIJAA lukemaan ja katsomaan Arin diagrammit ihan ajatuksen kanssa.

http://ariojapelto.blogspot.fi/2014/11/pelaistaisiko-protektionismi.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tämä hallitus suosii rikollisia, ratkaisuja varmasti olisi mutta kun noita rikollisia, johtoa myöden ei prkl http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100220455075_u... Ja siihen päälle idioottimaisen lepsu maahantunkeutumiseen suhtautuminen! Sipilän PERSKEKO jengi on jäävännyt itsensä duunarin hakkaamisesta 10-0! Kansalaisaloite tietenkin allekirjoitettu, mutta se ei johtane yhtikäs mihinkään, koska nuo rikolliset!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Kukaan ei puhu teknologian aiheuttamasta järjestelmäviasta, joka automaattisesti vähentää verotuloja. Digitalisointi ja automatisointi on käytännössä laillistettua veronkiertoa. Verotulot eivät kasva enää tuotannon kasvun suhteessa. Kyseessä on paha järjestelmävika jota kukaan poliitikko ei ole ottanut esille julkisuudessa. Tuotannon kasvu ja tuotot eivät enää ohjaudu kasvun suhteessa julkisen sektorin kautta kulutuskysynnäksi kuten ennen."Arin blogista

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Sen seurauksena palkkojen osuus kansantulosta on kaikkialla hiipumassa ja samoin myös verotulot, koska verotuksen pääkohde perustuu yhä pienenevään ihmistyöhön. Tehtyjen työtuntien määrä oli vuonna 2013 Suomessa pienempi kuin vuonna 1990.

Palkkojen osuus BKT:sta on esimerkiksi Suomessa pienentynyt 71,1 miljardista (v.1991) 61,5 miljardiin (v.2014). Ostovoimaa on kadonnut 12,6 prosenttiyksikköä. Sama trendi on muissakin kehittyneissä maissa.

Kun Suomen BKT on vähän yli 200 miljardia, markkinoilta on hävinnyt peräti 25 miljardia euroa ostovoimaa, joka on poliitikkojen peräänkuuluttaman kasvun, yrittäjyyden ja uusien työpaikkojen ylivoimaisesti tärkein edellytys. Samalla tämä palkkapotin pienentymisen "rakenneongelma"
vaikuttaa negatiivisesti yhteiskunnan kulutusveropottiin." Ari Ojapellon blogista.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kirja- ja paperivero sekä lehtiveron korotus että vuokrausmaksu kirjastoihin jouduttamaan digitalisaatiota?

Toimituksen poiminnat