Pauli Juhani Pitkänen

Yhteiskunnan ongelma, kotiäiti ?

Kun Suomen Keskusta tänään juhlii Nivalassa kaksinkertaisia juhliaan, niin juhlakirjoituksena on hyvä ottaa tämä ajankohtainen, yhteiskunnallinen aihe käsittelyyn. Ensin täytyy määritellä rajat, millä kotiäidin ongelmallisuus määritellään. 

Tässä blogissa kotiäidin viholliseksi määrittelen sellaiset kannanotot, jossa kotihoidontuki halutaan poistaa tai sen vaikutusta pienentää. Tämä pieni korvaus kotiäitiyteen on koettu tarpeelliseksi ja osalle jopa elämän tärkeäksi arvovalinnaksi.

Kun muistellaan edellistä hallitusta ja ajankohtaista keskustelua, niin mieleeni nousee, että kotiäiti on ongelma kokoomukselle  ja vihreille.

Olenko oikeassa ?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Se, että äiti on omia lapsiansa hoitamassa, eikä ansiotyössä, on ongelma yhteiskuntaa kohtaan. Tällainen poliittinen ajattelu on vallalla vihreissä ja kokoomuksessa. He haluavat poistaa ihmisen valinnanmahdollisuuden lasten hoitoon.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kotihoidontuki ei ole tarkoitettu vain äidin käytettäväksi, kuten taidat luulla. Isien vastuu ja läheisyys lapsiinsa olisikin varsin sopiva näkökulma keskustalaiseksi juhlapuheeksi. Tosin siinä puolueessa märehditään mieluummin saavutetun puolustamisen ja menneen maailman muistelun yhdistelmän suossa kuin katsotaan tulevaisuuteen uutta näkökulmaa hakien.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Kotihoidontuki ei ole tarkoitettu vain äidin käytettäväksi, kuten taidat luulla."

Kyllä tiedän ja tasa-arvon lisääviä toimenpiteitä isien lastenhoitoon tulisi parantaa. Kotihoidon tukea saavista lienee suurusluokaltaan 90 % naisia.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Tosin siinä puolueessa märehditään mieluummin saavutetun puolustamisen ja menneen maailman muistelun yhdistelmän suossa kuin katsotaan tulevaisuuteen uutta näkökulmaa hakien."

Keskusta pääministeri Sipilän lupauksella ja teolla äitiyslomalle jäävä äidin työantaja saa 2500 euron kertakorvauksen, jolla parannetaan naisten työasemaa työmarkkinoilla. Farisealaisuutta on puheet, jossa teot puuttuvat.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

No naisyrittäjiltä tulikin Ylellä napakka vastaus mikä tällaisen 2500€ merkitys työnantajalle on. Mitätön pennonen todellisiin kustannuksiin verrattuna. Äitiyden kustannukset on jaettava tasan, eikä jättää niitä vain naisvaltaisten alojen taakaksi.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #7

Tässä onkin kovasti työsarkaa. Yhteiskunnan vihamielisyys kotiäitiyttä kohtaan näkyy näissä kannanotoissa. Siksipä Suomi on nykyarvoilla ja sen seurauksena pienenevä kansakunta, eikä tilanteeseen ole muutosta näköpiirissä.
Suomi on ansainnut sen , että on kuihtuva kansa. Suomalaiset ovat valinneet sen tien.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #8

Missä se _yhteiskunnan_ vihamielisyys oikein näkyy? Melko erikoista vihaamista, kun se yhteiskunta kuitenkin maksaa korvausta lasten hoitamisesta kotona.

Se, että jotkut pitävät nykytilannetta tasa-arvo-ongelmana, on vain ihan legitiimi mielipide siinä missä myyttisen, pyhän kotiäitiyden pönkittäminenkin.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #9

Nivalan paikallinen keskusta lienee Suomen vanhin, kun se täytti 110-vuotta ja keskustanaiset 75-vuotta. Juhlassa piirin ph. kertoi, kun paikallinen edesmennyt vaikuttaja ministeri Kerttu Saalastin kerrottiin sanoneen, että jos yhteiskunta tulee työssäkäyvien lastenhoitoa, on väärin,jos lasten hoitoa ei tueta, kun se tapahtuu kotona.

Lastenhoidon valinnanvapauden puolustaminen on pitkälti keskustan ansiota. Laitostamisen linja on erityisesti vasemmiston mieleen, johon nyt kokoomuskin on tarttunut. Lapsi ollaan uhraamassa euron alttarille. Lapsen äidin oma hoito heidän mielestään on heikompaa kuin lastenhoito laitoksessa. Lapsen kävelystä kuulema tulee laitoksessa parempaa, näin vertauskuvallisesti sanoen

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #10

Laitostaminen on kyllä varsin propagandistinen sana nykyajan varhaiskasvatuksen kohdalla. Ja nykyään muuten puhutaan kasvatuksesta, ei pelkästä hoidosta.

Miksiköhän joskus kotihoidon tukea on sanottu piilotetuksi maataloustueksi? Kepu järjesti omilleen tukea pirttiviljelyllekin? ;-)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #12

Tässä näkyy kotihoidon arvostuksen puute ja laitostamisen ihanne. Kotihoito on muuten yhteiskunnalle paljon huokeampaa kuin laitoshoito, jota toki koulutetut ihmiset tekevät.Pienen lapsen perusturvallisuuteen kotihoito on toki parasta lapsen kehitykselle. Sitten hieman isompana varhaiskasvatus toki voi olla eduksi lapsen kehitykselle, mitä päiväkodeissakin tehdään. Tämä vanhempien valinnanvapautta materialistit pyrkivät purkamaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #13

Missä tässä? Ilmeisesti tosiaankin vaadit jotain vanhanaikaista kotiäidin palvontaa, kaikki muu on vähättelyä ja vihaa? Ja samalla roimasti demonisoit päiväkoteja.
Melkein kaksikymmentä vuotta opettajana olen ollut havaintopaikalla: Vallan mainioita ekaluokkalaisia tulee niin kotoa kuin päiväkodeistakin ekalle luokalle, mutta aina myös molemmista jokunen rikottu, valitettavasti. Laatueroa ei siis varsinaisesti ole.

Valinnanvapaus (todellinen) ja kotihoidontuki ovat ok. Mutta kyllä niitä isiäkin pitäisi vaikka kepinmuotoisella porkkanalla saada olemaan lastensa kanssa, kun eivät näköjään muuten tajua, kuinka arvokasta ja hienoa aikaa se on.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #14

Muutin otsikon sanaa pehmeämmäksi. Nyt menee väärän ymmärtämisen piikkiin. En todellakaan demonisoi ja minulla on lähitietoa perheväivähoidosta kuin päivähoidosta. Toisten lastenhoito on tärkeä ja tarpeellinen järjestely, mutta missä muodossa sitä pitäisi kehittää? Ministeri tosiaan aliarvioi kotihoidon merkitystä lapselle. Kotihoito on toki pienenä vauvana laitoshoitoa parempi, mutta kun lapsi varttuu, niin sitten lapsikin pystyy ottamaan virikkeitä vastaan. Liian pienenä ylivirikkeellisyys ja vanhemmista irti vetäminen ei ole aina kohdallaan. Kuitenkin jokaiselle perheelle pitäisi olla valinnanvapaus, mitä hoidon järjestävät. Tähän yhteiskunnan tulee vastata. Kulujen jakamiseen tullaan varmasti puuttumaan, kun vain valinnan vapaus säilyy. Kansakunta kaipaa enemmän lapsia.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Lasta voi hoitaa myös isovanhemmat, mutta kotihoidontuki maksetaan vanhemmille. Jos vanhemmalla on työttömyyskorvauksia, niin sen suuruuteen sitten voidaan puuttua.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tämä 2500 euron korvaus äityslomasta vastaa noin 1 kk palkkaa. Tämä antaa mahdollisuuden töiden uudelleenjärjestelyyn ja kenties uuden työntekijän palkkaamiseen.

Tämä on merkittävä askel tasa-arvoisempaan yhteiskuntaan. Naisten matalapalkka-aloina oleminen voi johtua synnyttämiseen liittyvistä kustannuksista, mutta lisääntyminen on koko yhteiskunnan perusta, siksipä kuluja pitää kokonaisvaltaisesti tasata.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Minkä vuoksi nuori nainen on riski työn antajalle? Minkä vuoksi juuri nämä naiset elävät usein köyhyysrajan alapuolella, myös eläkeiässä?

Mitään todellista valinnanvapautta ei tämän päivän Suomessa ole, jos pienipalkkaisempi vanhempi jää kotia hoitamaan lapsia (= työelämän segrekaatio).

Elatusjärjestemä on poliittisesti ideologinen valinta ja tarkoittaa pysyvää eriarvoisuutta, ja joka kuuluu menneen maailman luokkayhteiskuntaan.

Ylikansoitus on maailman tämänhetkinen suurin ongelma, ja sillä on myös nämä samat eriarvoisuudesta johtuvat juurensa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Ylikansoitus on maailman tämänhetkinen suurin ongelma, ja sillä on myös nämä samat eriarvoisuudesta johtuvat juurensa."

Tämä on yksi hatusta vedetty väite, miksi synnyttäminen on niin, niin paha asia. Tämä on siksi hatusta vedetty väite, että nälkäkuoleminen väestön lisääntymisestä huolimatta on kokoajan vähentynyt. Ruoka ei ole lisääntymisen takia loppunut. Suomen kohdalla tämä väite on absurdi, mieletön, kun luonnollinen väestörakenne on lisääntymispuutteen takia tosiaan vääristynyt. Ennen sanottiin, että lapsi tuo leivän tullesssaan.

Äitiyden tuomia ongelmia pitää kehittää valinnan vapauden pohjalta. Monet pitävät lapsen varhaiskasvatuksen ja lasterhoitoa tärkeänä kodin omana asia. Sitä ei todellakaan pidä ulkoistaa markkinavoimille.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Tämä on yksi hatusta vedetty väite, miksi synnyttäminen on niin, niin paha asia. Tämä on siksi hatusta vedetty väite, että nälkäkuoleminen väestön lisääntymisestä huolimatta on kokoajan vähentynyt. Ruoka ei ole lisääntymisen takia loppunut."

Hämmentävä "argumentti", joka palauttaa näkökulman uskonnolliseen kontekstiin. Aihe kun tulisi nähdä vähän isommassa kuvassa.

Ylikansoituksella kuvataan eliöiden lukumäärää joka ylittää elinympäristön kantokyvyn. Näin termeillä viitataan erityisesti ihmisen liialliseen määrään maapallolla.

Esimerkiksi Suomessa kulutamme luonnonvaroja yli kolmen maapallon edestä vuodessa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Liikakansoitus
http://www02.oph.fi/etalukio/maantiede/kurssi3/vae...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #20

Olen tätä ruoka-asiaa joskus selvitellyt, ja tämän mukaan ruokaa riittää reilusti yli nykyisen väestömäärän. Tämä vihreiden uskonomainen suhtautuminen luontoon tosiaan johtaa harhapoluille ja väärille johtopäätöksille.

http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #21

Näinhän se menee. Monsanto ja muut jätit valmistamaan geenimanipuloitua ja muuta, kemikaaleista koottuja kalorivalmisteita? Minkälainen systeemi tarvitaan, että nämä jätit toiminnallan pystyvt jatkuvaan voiton maksimointiin?

Kaloritkaan eivät välttämättä ole ravintoa ja siitä liikalihavuus.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Onneksi geenimuunneltua ruokaa rajoitetaan Euroopassa. Suomi on kai ollut omavarainen ruuan tuotannossa. Luomu on kuulema taas nousussa.

Toimituksen poiminnat