Pauli Juhani Pitkänen

Maailmankuva

Otsikko on johdattelemassa asian ytimeen. Mikä on maailmankuvasi ? Onko se sitä, että se koskee koko maapalloa, vai onko se jotain muuta. Maailmankuva on laajentunut historian aikana, kun tiede on pysystynyt selvittämään maapallon kokonaisuuden.

Minulle asuttu maailmankuva on sitä, mitä se on todellisuudessa. Suomi on pieni maa maapallolla ja kuuluu yhtenä kansana kansojen mereen. Maapallo on some-maailmassa ns. pienentynyt. On helpompi samaistua koko maailmaan. Mikä on Sinun maailmankuvasi ?

Suomi käy kauppaa koko maailman kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Minulle on luonnollista se asia, että maailma on laajempi minua, sinua, Nivalaa, Suomea ja Eurooppaa. Minun tietääkseni maailma ei lopu Eurooppaan.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Sekoitatko maailmankuvan (filosofiaa ym.) pelkkään "maapallonkuvaan" ...?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Sekä, että. Suomen osuus maapallon väestöstä on jotain 0.1 prosenttia.
Suomi käy kauppaa ehkäpä kaikkien maailman kansojen kanssa, ulkopuolella euron. Eurooppa ensin liikkeillä tasavertainen yhteiskunnallinen maailmankuva loppuu Eurooppaan, eikä siellä kunnioiteta kansakuntia omana itsenään.

Kansalaispuolueella kaikki valtion ovat tasavertaisia yhteistyökumppaneita.

Yksi maa, yksi valuutta, kansakunnan, ihmisten parhaaksi.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tässä sekoitetaan näkyvä ja poliittinen maapallon kuva. Kerran oli pyydetty ihmisiä, oliko kaikki politiikkoja, piirtämään Suomi. Sen muistan, että Paavo Väyrynen piirsi koko maapallon ja siihen Suomen. Toisilla piirtäjillä oli rajat muualla.
Tuossa vähän tarkoitukseni oli hieman sohaista Eurooppa ensin liikkeitä,valtiovarainministerin ja pääministerin arvoja, joiden poliittinen maapallo tuntuu rajoittuvan Europan markkinoihin, rahapolitiikkaan ja turvallisuuteen.

Toimituksen poiminnat