Pauli Juhani Pitkänen

Maailman kansalaisia

Me olemme osa maailman kansalaisuutta, emmekä Brysselin sukua. Me kannamme ylpeänä suomalaisuudem leimaa, emmekä Napoleonin epäonnistunutta sotaretkeä. Eläköön Suomi, eläköön maailma, eläköön ihmiskunta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Me olemme aina olleet orjakansaa, ja olemme edelleen. Omat herramme ovat pahempia kuin yksikään Brysselin herra. He eivät uskalla tehdä mitään kovin pahaa koska kansa siellä on kohta barrikadeilla.

Mutta meidän omat lipposemme ja sipilämme voivat kurmuuttaa meitä miten paljon haluavat, orjakansa vain kyyristää niskaansa.

Eläköön Brysseli joka otti meidät hoitoonsa!
Siellä on jotain toivon kajastusta!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kun Suomi oli itsenäisempi, Suomessa ei ollut leipäjonoja, glopasisaatio toi leipäjonot.Markkinaliberalismi muutti sota-ajan arvot. Se muutti yhden sanan : veljeä muuttui veljelle...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitä "itsenäisempi" Suomi on, sitä enemmän hallitus kurmuuttaa köyhiä.
Onneksi EU auttaa nälkäisiä joita Sipilän hallitus lisää.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Leipäjonot tulivat Suomeen 1990-luvulla, kun yhteisvastuunyhteiskunnasta siirryyttiin EU:n myötä kilpailuyhteiskuntaan, jonka jaloissa heikoimmilla on vaikea olla.

Rahaliitto vielä heikentää Suomen selviämistä kovassa kansainvälisessä kilpailussa. EU käsittääkseni ei ole yhteistä sosiaalipolittiikka, mutta murusija ehkä köyhille antaa. Tähän ei pidä tyytyä. Ulos rahaliitosta.

Toimituksen poiminnat