Pauli Juhani Pitkänen

Rauhan aika

Suomi on siirtynyt rauhan aikaan, natojoukot harjoittelevat maassamme. Nyt meidän on hyvä olla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Oletko nukkunut hyvin ?

Nyt voimme nukkua yömme rauhassa, kun natosetä vartio ilmatilaa ja rajojamme. Yöuniamme eivät vihollisen koneet voi häiritä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tätä rauhan aikaa on kestänyt noin kaksi vuotta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sinänsä totta, mutta oliko kuitenkin vitsi?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eilisessä Dosentti-ohjelmassa (Alfa-TV) Jarmo Korhonen maalaili tulevaisuutta. Hän veikkasi, että Niinistöstä tulee presidentti, mutta hänellä on Rytin kohtalo. Hän perusteli näkemystään sillä, että Suomi ajautuu ennen pitkää jäätyneeseen konfliktiin ja syylliset pannaan tietenkin tilille.

Korhosen ajatusmalli pohjautuu Ukrainan tapahtumiin. Siellähän touhuttiin samaan tapaa kuin nyt Suomessa ja haluttiin siirtyä natomaaksi. Ajatus oli että pikavauhtia. Tulos on kaikkien nähtävissä. Korhosen ajatuksen mukaan hidas hivuttaminenkaan ei onnistu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En katsonut kyseistä ohjelmaa, mutta jos kyseessä on keskustan Jarmo Korhonen, niin on syytä muistaa keskustan pysyvä intressi Suomen pysymiseksi suomettuneena. Keskusta oli kaikki Kekkosen vuosikymmenet Suomen "tärkein" puolue juuri siksi, että se jonglöörasi idänsuhteilla.

Suomi ei ole Ukraina. Suomi ei ole ollut Neuvostoliiton osa eikä Suomella ole kiistanalaista maa-aluetta ANNETTAVANA Venäjälle. Suomessa ei myöskään ole paljon venäläisiä asukkaina eikä kulttuurimme tai kielemme kuulu slaavilaiseen perheeseen. Lisäksi Suomi on EU:n jäsen.

Vieläkö pitäisi jotain muuta lisätä?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Taitaa olla pitkälle mielipidekysymys. Korhosen mukaan jäätynyt konflikti syntyy helposti Ahvenanmaa tai Lappi miehittämällä tai jotain sinne päin. Sitä pitää kokeilla. Jos kerran ollaan varmoja, että Nato voi vapaasti tulla kivenheiton päähän Pietarista niin antaa mennä. Miksi tuota pitää salassa kyhnyttää.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Edellä mainittu on totta ja nostaa kynnystä Venäjän suhtautumisessa Suomeen. Suomi ei itsessään ole mikään ongelma, mutta Suomen toiminnasta voi tulla Venäjälle ongelma, johon suuntaan Presidentti Niinistö on toiminut ja nyt Päämisteri Sipilän suunnitelmat tulevat aiheuttamaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Näinhän se menee: Georgia halusi Natoon ja Venäjä hyökkäsi. Kun Ukraina halusi Natoon, Venäjä hyökkäsi.

Typerysten mukaan Suomen ei kannata yrittää liittyä Natoon koska Venäjä voi hyökätä. Hienoa että meillä on rauhaa rakastava naapuri joka hyökkää vain silloin kun joku haluaa Natoon.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eikös Paasikivi ja Kekkonen juuri tästä puhuneet. Ikävä asia, muuta elämä on joskus sellaista. Voisi huonomminkin olla.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Nato koetaan Venäjällä uhaksi, emmekä me sille asenteelle voi mitään. Tämä on tosiasia ja tosiasioiden tunnustaminen on kaiken järkevän toiminnan lähtökohta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #12

Faktaa on myös se, että Venäjä ei ole koskaan hyökännyt Nato-maata vastaan. Faktaa on että Venäjä hyökkää aika ajoin naapurimaihin jotka eivät kuulu Natoon eikä Venäjä noudata solmimiaan sopimuksia, saati YK:n peruskirjaa. Mitä johtopäätöksiä näistä faktoista pitäisi vetää? Annetaan Venäjän päättää ulkopolitiikastamme niin kuin Paasikiven-Kekkosen aikana?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #15

Suomi ei minun tietääkseni ole Keski-Eurooppaa, ja Suomella on vielä hyvät Suhteen Venäjään. Keski-Eurooppa ei pidä sotkea Suomeen. Eurooppa ei minulle ole Pääministeri Sipilän tavoin koti, vaan mummola.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen kielessä nato tarkoittaa aviomiehen sisarta.

Millaisia mahtavatkaan olla Pauli Pitkäsen mainitsemat natojoukot, sen voi itse kukin kuvitella mielessään.

P.S. Ja millainen mahtaakaan olla natosetä, joka itse asiassa on täti ?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Suomineito on kihloissa natosedän kanssa tai ainakin jokin lupaus on annettu, kun ollaan Nato-kumppaneita. Venäjällä ihmetellään, kuin natolinnut lentävät Venäjän rajalla. Siellä myös on jouduttu varautumaan Suomen toimintaan, että Nato käyttää Ruotsi ja Suomea vihollisen käyttökulkumaana. Näitä tietoja on tullut. Miten venäjä valtaa Suomesta alueita Naton takia.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

natolaiset on"omia",,kun taas isis/venäjä ei !

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

natolaiset edustavat vieraan maan joukkoja ja Suomen heikkoutta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Natolaisissa on se hyvä puoli että eivät jää tänne asumaan.

Kun venäläiset tulivat ensimmäisen kerran kotiseutuani "vapauttamaan" he tappoivat meikäläisiä, ryöstivät kotini ja ajoivat minutkin evakkoon tänne kylmien suomalaisten pariin. Eivätkä venäläiset ole palauttaneet ryöstösaalista.

Paavo Väyrysestä on tarkoitus tehdä Putinin aluepäällikkö Venäjän Federaatioon liitettävään Suomeen.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tulevaisuus voi johtaa asumiseenkin, jos Itämeren tilanne jatkuu huononpaan suuntaan, kun Venäjää eristetään Itämerellä.

Venäläiset pitävät Suomea ystävällisenä kansana, tästä olenkin iloinen.

Sodassa ei ole voittajia, vaikka voittaisikin sodan, niin tuhoa on tapahtunut paljon. Voin Sinua lohduttaa, että et ole ainoa menettäjä. Saksa poltti myös Lapin.

Siksipä haluamme, että Suomen ei tarvitsisi joutua enään sotaan.

Toimituksen poiminnat