Pauli Juhani Pitkänen

Trump puhui totta

Presidenttimme Sauli Niinistö vieraili Yhdysvalloissa elokuun lopulla. Tiedotustilaisuudessa Yhdysvaltojen Presidentti kehui sitä, että Suomi saa hyvät hävittäjät Yhdysvalloista. Presidenttimme ei asiaa oikaissut, mutta myöhemmin kertoi, että se oli kauppamiehen puhetta. 

Donal Trump puhui puhki sen, mitä kulissien takana on sovittu tai tullaan sopimaan.  Esko Seppänen blogissaan kertoo tästä, että tulevat hävittäjäkaupat muodollisesti kilpailutetaan. Seppäsen mukaan Suomi on Naton motissa. Hänen mukaansa Yhdysvallat voi kiristää Suomea politisoimalla asekaupat. Suomihan on liimautunut rahattomuus-kumppanuudessa ja sotavoimien yhteensovittamisessa niin pitkälle, että kilpalu on näennäistä. Tästä voimme onnitella Yhdysvaltoja, joka käy kansainvälistä poliittista ja sotilaallista piiritystä  menestyksekkäästi. 

Presidenttimme on sanonut, että kaikkea ei voi tuoda julkisuuteen. Tämä asia kuuluu niihin, joita ei voi julkisuudessa sanoa. Natottamisen lyhyessä historiassa tämä tuli nyt kolmannen kerran esille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Trump puhui totta"

Tuollainen tieto ansaitsee kyllä oman lööppinsä, tai blogimerkinnän.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Trump puhui totta, koska lähihistoriassa vuonna 2016 Yhdysvallat pyysi Suomelta saada lupaa lentosotaharjoituksiin. Eli yhdysvallat oli aktiviinen Suomen ulkopolitiikan muuttamiseen. Nämä harjoitukset olivat Seppäsen mukaan historialliset, että ne pidettiin ulkopuolella natosotaharjoitusten kahdenkeskisenä.

Suomessa turvallisuuspolitiikka johtavat sotilaat ja ulkopolitiikka myötäilee sitä. Mikä on Presidentti Sauli Niinistön rooli tässä. Arvelisin sen olevan niin, että se on niitä asioita, joita ei voi julkisuudessa sanoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tasavallan presidentti on puolustusvoimien ylikomentaja ja toki tietää kaiken oleellisen, viimeistään siinä vaiheessa, kun lopullisia päätöksiä on aika tehdä, olkoonpa sitten kyse asehankinnoista tai sotaharjoituksista.

Suomen puolustusvoimilla on moninkertaisesti enemmän tietoa ja näkemystä asioista, jotka littyvät turvallisuuspolitiikkaamme, kuin keskiverto kadun tallaajalla tai tavallisella kansanedustajalla, jonka joku puolue on kumileimasimeksi repäissyt jonkun piirin tai alueen osoittaman suosion vuoksi.

Suomelle on eduksi mitä enemmän puolustusvoimat voivat itsenäisesti luotsata maanpuolustukseen liittyviä tärkeimpiä asioita eteenpäin. Silloin "tyhmät" eivät ole heittelemässä kapuloita rattaisiin, jos vauhtia pitää kiihdyttää.

Juha Hämäläinen

Suomelle valitettavaa, että yksi presidentti puhuu totta, koska toinen on tässä tapauksessa valehdellut tai kuten Finnilässä niin fiinisti sanotaan puhunut niin totta, kun pystyi......

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Sama kuvio on toteutunut Natosotaharjoituksissa. Kun Suomen sotilaat olisivat menneet Viroon Venäjän rajalle harjoittelemaan ja täkäkin tuli Presidentille ns. puskien takaa, johon löytyi harjoittelualue muualta. Eli sotilaiden tominta kuuluu niihin asioihin, joita ei voi julkisuudessa sanoa koskien myös asekauppoja. Silloin puhuttiin, että presidenttiämme ei niistä sotaharjoituskuvioista olisi informoitu. Kun Yhdysvallat sen tajusivat, että Naton kautta ei voida tulla Venäjän rajalle, he keksivät kahdenkeskeiset sotaharjoitukset Rissalaan. Näin se piiritys etenee.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Esko Seppänen on fiksu mies, mutta hän ei ole oraakkeli, jonka sanomisista voidaan voidaan päätellä tulevaisuutta.
Jos asia laitettaisiin Veikkauksen vedonlyöntikohteeksi, saattaisin lyödä vetoa amerikkalaiskoneen puolesta. Muistaakseni Trump tarjosi puheessaan Superhornettia, mutta se jenkkikone saattaa olla jokin muukin.
Esko Seppäsestä vielä. Muistan ajat jolloin Esko oli voimissaan ja vastusti periaatteessa kaikkien sotakoneiden ostoa Suomeen. Paitsi jos ne olivat naapurista ostettavia sotakoneita. Tarkennan vielä, että itänaapurista.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nyt tässä taitaakin olla oleellista se, milloin Paavo Väyrynen olisi puhunut totta. Epäilemättä aina silloin tällöin.
Blogikirjoittajan todenpuhumisesta ei ole niin väliä, kun ei ole presidenttiehdokas.
Donald Trump taasen... tunnetaan patologisena ei-todenpuhujana, parhaimmillaan lööperin laskettelijana. Mutta sattuuhan siinäkin työtapaturmia, kun paljon puhelee.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

No, mikä on Antin laita sitten ?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Antti ei pyri tällä kertaa presidentiksi ;)

Marko Parkkola

Trump puhui totta, mutta vaikuttaa siltä, että Clinton puhui niin totta kuin osasi.

http://www.zerohedge.com/news/2017-10-25/senate-in...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Presidentti Niinistön hiljaa oleminen oli viesti siitä, että asia ollaan hyväksymässä. Suomen sotakalusto on Yhdysvaltalainen tai Natoriippuvainen. Voidaan kysyä sitä, että onko tässä menty liian pitkälle Suomen turvallisuuden kannalta. Siltä ainakin vaikuttaa. Rissalan lentokenttä lienee tulevana sotakohteena, kun siellä on pörrännyt Yhdysvaltain koneita ja melkoinen määrä henkilöstöä.

Juha Hämäläinen

Meistä ei ole tehty riippuvaisia vaan alamaisia! Eroa kenties selittää seuraavat pätkät eräästä kirjoituksestani:

"Ramstein ei ole siis pelkästään SATCOM-tukikohta, josta käydään lennokkisotaa, vaan se on myös Yhdysvaltain Euroopassa toimivien ilmavoimien pääesikunta ja johtaa muitakin lentotukikohtia Euroopassa, mukaan lukien: Spangdahlem (DE), Chievres (BE), Croughton, Mildenhall und Lakenheath (UK), Lajes (PT), Rota (ES), Aviano (IT) ja Incirlik (TR)."

"AIRCOM tutkii kaiken informaation, joka virtaa NATOn järjestelmiin, tekee päätökset reaktioista ja antaa toimintakäskyt kyseeseen tuleville taisteluosastoille. Tämä keskus valvoo myös Baltian ilmatilaa ja ohjaa Saksan Geilenkirchenistä käsin toimivia AWACS-koneita.

Edellä mainittu ilma- ja ohjuspuolustustuksen komentokeskus, 10th Army Air and Missile Defense Command, ei ole Ramsteinissa, vaan erittäin lähellä sijaitsevassa Vogelwehissä, mutta Ramsteinin tukikohta voi ottaa ohjat ilman NATOn päämajan hyväksyntää. Tätä mahdollisuutta varten tukikohdan tiloihin on rakennettu toinen valvonta- ja käskykeskus, joka on Yhdysvaltain armeijan suorassa alaisuudessa."

Loput löytyy täältä: https://vastavalkea.fi/2017/09/22/ramstein-enemman...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kiitoksia tiedoista. Vaikuttaa siltä. että Rissalan lentoharjoituksella kerättiin tietoa taisteluja varten Suomen maaperällä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #13

Toivooko Herra Kuikka "taisteluja Suomen maaperällä" Vai "tiedustelua" ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Koska NATO puolustusliittona ei milloinkaan tule aloittamaan sotaa, ovat taistelut Suomen alueella mahdollisia vain Venäjän aggression seurauksena. Siinä tilanteessa on sitä parempi mitä tarkemmin NATO on selvillä asioista, jotka puolustuksen kannalta saattavat olla merkityksellisiä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #15

Uskossa on hyvä elää, vahvassa uskossa voi sulkea silmät ja säkin!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

On toivottavaa, että kovin moni muu ei halua noudattaa tuota omalla kohdallasi omaksumaasi periaatetta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #15

Tässä tapauksessa Juha Kuikka ei ollut tietoinen siitä, koska kysymys ei ollut Naton sotaharjoituksista ja ehkäpä tämän takia sinne tulivat Yhdysvaltojen joukot harjoittelemaan. Yhdysvallat provosoi Venäjää Suomen ilmatilassa. Eipä ihme, että Venäjä on alkanut varustautumaan. Yhdysvaltojen salaiset sotasuunnitelmat varmaan kertoisivat tavoitteista.
Eipä se paljoa lohduttanut, että naapuri ampui Manilan laukaukset. Suomi kulkee kahdella kärjellä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

"Eipä ihme, että Venäjä on alkanut varustautumaan."

Heh, meinaatko, että Venäjä alkoi varustautumaan siinä vaiheessa, kun amerikkalaiset tulivat Suomeen harjoituksiin? Jeltsinin jälkeistä varustautumiskierrettä on jatkunut noin 15 vuotta yhä kiihtyvällä tahdilla.

Eipä ihme, että amerikkalaiset ovat alkaneet huolestua.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #21

Venäjän sotakalusto Itämerellä on oolut vanhaa, mutta kuuntelin ohjelmaa, niin viimeisen seitsemän vuoden aikana tialanne on toisenlainen. Siellä ei enään ole ns. rautaromua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Stalinin tiedetään käyttäneen ulkomaisista Neuvostoliiton politiikan ymmärtäjistä "partaansa" naureskellen nimitystä "hyödylliset hölmöt".

Koska monet nykyisen Venäjän aggressiivisen politiikan ymmärtäjistä Suomessa vaikuttavat sellaisilta, että heillä ei juurikaan liene yhteyksiä Venäjän trolleihin, niin tuo Stalinin keksimä määrite kuvaa ehkä parhaiten heidän asemoitumistaan. Sen verran vielä vaikuttaa YYA-aivopesu.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Venäjän suurlähetteläs on sanomut Venäjän ryhtyvän toimenpiteisiin, jos Suomi liittyy Natoon. Hyväuskoisia ja Suomen historia tosin tuntee. Nythän puhuttan 1920-30 ja 40-luvun alusta.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

En Georgian sotaa tunne, mutta yhdessä kommentissa sanottiin, että uusimmassa tutkimuksessa Nato tai USA ole kouluttanut Georgiaa sotimaan Venäjää vastaan ja Saagasvili oli aloittaja toisin kuin oli väitetty.

Toimituksen poiminnat