Pauli Juhani Pitkänen

Sotasankareiden hallitus

Nykyisen hallituksen turvallisuuspoliittinen ohjelma sopii sotaan valmistautuvan maan ohjelmaan. Hallitusohjelma antaa sotilaille ylivallan toimia, aivan miten tahtovat. Puolustuministeri Jussi Niinistön hanke suursotaharjoituksesta on luomassa edellytyksiä siihen, että maastamme voi tulla sotanäyttämö.

Nykyhallitusta voidaan sanoa sotasankareiden hallitukseksi. Hallitus on Suomelle vaarallinen ja se joutaisi erota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

"Sota on rauhaa", näyttää olevan Jussi Niinistön toimintaidea, jota Sauli Niinistö puolustusvoimain ylipäällikkönä kannattaa. En ole nähnyt poikkeavia kannanottoja julkisuudessa.
Eli Jussi Niinistö rakentaa rauhaa lisäämällä puolustusmenoja ja yhteisharjoittelee lännen joukkojen kanssa USA:aa myöten.
Samaan aikaan hämmästellään Venäjän nuivaa suhtautumista. Vilkaisu Suomen karttaan luulisi viilentävän tunteita, mutta ei.
Suomi tarvitsee rauhan eikä sodan presidenttiä.
Olisi kiva tietää mikä toi USA:n puolustusministeri Mattisin Suomeen. Tuskin joulupukkia katsomaan.Tontuista en ole ihan varma.

Tomi Vaalisto

Lähes joka vuosi Suomessa on ollut kansaivälisiä harjoituksia ja mitäpä haittaa niistä meille on ollut? Samoin toimivat kaikki naapurimaammekin. Venäläisillä oli juuri Zapad -harjoitus Valko-Venäjällä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Suomessa hallitus ampuu kärpästä tykillä. Mitoitus ei ole oikein kohdallaan. Tyypillinen perustelu kierteen lisäämiseen onkin, että toinen tekee. Tämä alkaa jo tuntumaan, voiko sanoa vitsiltä, eikä se enään vakuuta. Isoilta pojilta on kai jäänyt pyssyleikit väliin, vai onko ?

Kilpailukierteellä kun ei voiteta mitään, vaan hävitään. Suomi tarvitsee uuden rauhan hallituksen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Suomi ei halua kuulua itään eikä länteen. Olemme ikään kuin "idän ja lännen vedenjakajalla". Nollameridiaanin pitäisi kulkea Helsingin kautta. Voisimme näyttää esimerkkiä sotahulluille ja lopettaa armeija ja sotaharjoitusten pitämisen. Suomen pitäisi ilmoittaa lopultakin kansan tahto; emme liittoudu mihinkään ja pyrimme eroon niistäkin liittoutumista, joihin jo kuulumme. Toki haluamme säilyttää liittoutumisen edut ilman jäsenyyttä. Näin Suomi voisi olla todella itsenäinen ja puolueeton. Tämä pitäisi kirjata Suomen Perustuslakiin. :)

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #4

Suomi on länsimaa ja eiköhän suomalaiset halua kuulua länteen. Paras indikaatio on kun suomalaiset halusivat liittyä Euroopan Unioniin ja rahaliittoon neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä 1994.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #5

"Suomi on länsimaa". Niinhän sitä luulisi mutta käytännössä Suomi on "joko-joko-maa", joka ei tiedä mihin kuulua. Suomettumiskausi vaikuttaa vielä niin, että kuvittelemme olevamme jollakin ihmeen ei-kenenkään-maalla "vedenjakajalla" idän ja lännen välillä.

Halutaan noudattaa "jänöpolitiikkaa" pistämällä pää pensaaseen ja toivomalla että siten pelastutaan kaikelta pahalta.

Paljon puhutaan "idän karhusta" mutta ei tiedetä, että susilauma pystyy ajamaan karhun käpälämäkeen, mihin yksinäinen susi ei pysty.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #6

Euroopan Unionin jäsenmaana on perin selvää selvää mihin Suomi kuuluu. Kekkoslovakian aikaan myös valintamme oli selkeä - olihan meillä YYA-sotilasliitto Neuvostoliiton kanssa. Puolueettomia emme ole koskaan olleet.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #7

Suomi on palaamassa YYA vanhempaan aikaa 1930-luvulle, ennen YYA-sopimusta. Brysselin juoksupojat mielellään sotivat maaperällämme. Tämä onkin epäisänmaallisten natottajien tarkoitus ja se sopii Yhdysvalloille mainiosti.

Ettekö tiedä, että YYA-sopimusta ei ole enään voimassa, mutta Suomi ei ole koskaan kumarnaut Neuvostoliitolle niinkuin Brysselin pojat nyt tekevät. Kekkoslovakian aikana kieltäydyttiin yhteisistä sotaharjoituksista, toisin kun Brysseslovakian aikana. Näinhän se on.Näin se tosiaan on.

Toimituksen poiminnat