Pauli Juhani Pitkänen

Ylittikö Jussi Niinistö valtuudet

Presidentti johtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Nyt sotilasjohtoisessa ulko- ja tuvallisuuspolitiikassa Puolustusministeri on ollut aktiivinen EU:n ulkopuoliseen tahoon. Ylittikö Puolustusministeri toimivaltuudet ? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jos joku oikeasti uskoo, että Puolustusministeri olisi yksin sooloillut, niin aika naivi pitää olla. Todellisuudessa koko ulkopoliittinen johto on tiennyt asioista, kansalle vain esitetään muuta.

Vähän sama juttu kuin sinisten kohdalla, koko poliittinen johto tiesi heidän lähtemisensä Perussuomalaisista jo hyvissä ajoin. Kansalaisille vain syötetään poliittista teatteria.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei ylittänyt. Puolustusministeri hyväksyy puolustusvoimien kansainvälisen harjoitustoiminnan suunnitelman ja informoi eduskuntaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuskin ylitti, mutta tokihan jalo tarkoitus pyhittää keinot.

Juha Hämäläinen

Niinistö nyt lähinnä teki itsestään naureskelun aiheen hätäilemällä. Hänen olisi pitänyt sopia Mattisin kanssa mitä he yhdessä lausuvat tulevista harjoituksista. Sitä hän ei ilmeisimmin tehnyt. Tai sitten Mattis on jo ikäkuuro.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Utvan Sirpa Paatero oli kyllä ymmärtänyt harjoitusten pidon siten, että se koskee Euroopan maita. Onhan se luonnollista, kun EU:n ulkopuolelle ei pitäisi olla toimivaltaa. EU:n ulkopuölelle menoa ei Utvassa oltu käsitelty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset