Pauli Juhani Pitkänen

Keskusta Väyrysen taakse

Matti Vanhanen on joutunut jäämään terveydellisistä syistä sivuun Helsingin presidenttivaalipaneelista, mutta on palaamassa kehiin terveyden palautuessa.  Monet keskustan kannattajat ovat tukeneet Paavo Väyrysen paluuta valitsijayhdistyksen kautta presidenttiehdokkaaksi.

Presidentti Sauli Niinistö ei ottanut selvää kantaa Helsingin yliopiston paneelissa esitettyyn kysymykseen Natokannasta. Suomihan on luopumassa liittoutumattomuudesta ja on ottanut merkittävän askeleen Natoon ja elää avoliiton kaltaisessa yhteydessä. Tämä sopii hyvin presidentti Niinistön ja valtioneuvoston siunaamaan isäntämaasopimukseen.

Militarismi on palannut Suomeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Paavo Väyryselle on tullut merkittävä tuki entiseltä näkyvältä AY-aktiivilta mainesanoin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Et nimeä sattuisi muistamaan :)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Mielelläni sanoisin, mutta kunnioitukseni yksityistä ihmistä kohtaan on niin suuri, vaikka se voisi olla asiallekkin eduksi, niin en mielelläni mene yksityiselle tasolle, vaan yleisellä tasolla sen mainitsen.

Tiedän myös sen,että eduskunnastakin on tullut kannatusta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Millä perusteella, keskustahan on yrittää erottaa Väyrystä puolueesta.

Keskusta Väyrysen erottamisessa taas lähtökuopissa – Sipilä ei pidä Väyrystä keskustalaisena, Väyrynen ei aio erota

https://yle.fi/uutiset/3-9895357

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Keskustalla tarjoutusi tilaisuus tulla keskustan laidalta ja ulkopuoleltakin äärikeskustaan juurille.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ehkä keskusta tarvitsisi Väyrysen kaltaista pelastajaa ahdinkoonsa. Kuka muukaan voisi uskottavasti kääntää kenttäväen takaisin alkiolaisuuden ytimeen?
Toinen vaihtoehto on tietenkin ,että Sipilään ja muihin liberaaleihin pettyneet keskustalaiset siirtyvät sankoin joukoin Kansalaispuolueeseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Matti Vanhanen on puoluekokouksen demokraattisella ja laillisella päätöksellä valittu ehdokas. Jos Matti olisi sairastunut niin pahasti, ettei olisi voinut jatkaa, niin kirjoittajan kysymys olisi voinut olla hyvinkin relevantti ja silloin Paavosta olisi kannattanut tehdä keskustan ehdokas. Nyt noudatetaan Seinäjoen puoluekokouksen päätöstä ja keskustan ehdokas on Matti Vanhanen ja kansalaispuolueen ehdokas on Paavo olettaen, että hän saa kannattajakortit kerättyä määräaikaan mennessä. Paavo toisi varmasti lisää väriä ja substanssia keskusteluun.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olisiko siinäkään tapauksessa kannattanut tehdä keskustan ehdokasta, Väyrynenhän on kärsinyt sydänvaivoista Vanhasta enemmän.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/paavo-vayryne...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Keskusta on nyt samassa jamassa kuin kuusi vuotta sitten Vanhasen puheenjohtaja/pääministerikauden jäljiltä. Väyrynen puhalsi silloin hengen ylös pressaehdokkaana. Sama tapahtuisi tänäkin päivänä. Vanhanen antaa vain vauhtia keskustan kannatuksen alamäelle.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Väyrynen ktp/stp/skp/kremlin ehdokkaana,,parempi sanoa asiat suoraan !

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Minun tietääkseni suomalaiset ovat asettaneet Paavo Väyrysen itsenäisen Suomen tasavallan luottamustoimiin ja pätkätöihin usean vuosikymmenen ajan. Sinulla on ilmeisesti uutta ja parempaa tietoa ? Onko vaalitarkkailu pettänyt? Sinä sen varmaa tiedät. Onko vaalit olleet laittomia ?

Petteri Hiienkoski

"Väyrysen kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä. En minäkään ole.
Mutta tässä asiassa täytyy sanoa, että Väyrynen on oikeassa, ainakin hyvin pitkälti. Demokratiaa tai ainakin keskustelua palvelisi, jos Väyrynen pääsisi presidenttiehdokkaaksi.
Menneet tentit ovat olleet hyvin samanmielisten ehdokkaiden näennäistä toistensa haastamista. Istuva presidentti Niinistö on päässyt helpolla. Tähän tulee muutos, jos Väyrynen pääsee tentteihin höyryämään."
(http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711172200541...)

Demokratia tarvitsee vaihtoehtoja...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Jokaisella , joka ei ei ole kannattanut toista ehdokasta, voi tilannetta parantaa paavo presidentiksi.fi sivuilla.

Toimituksen poiminnat