Pauli Juhani Pitkänen

Liittovaltion presidentinvaalit lähestyvät

 Suomin toimii liittovaltion osana, toisin kuin presidenttiehdokas Matti Vanhanen esitti. Euro on liittovaltion perusta ja Eu:n lainsäädääntö menee edelle kansallisen lainsäädännön, jos ristiriitaa  lainsäädännössä käsitellään. Itsenäisyys on aika pitkälle muodollisuus ja mielikuva ja se on melkoisen ohut.

https://eurooppatiedotus.fi/suomi-ja-eu/eu-lakien-suhde-suomen-lakiin/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Esitteessä käsitellään valtasuhteita, jossa tulee esille kapea itsenäisyys. Presidenttiehdokas Matti vanhanen on pyrkinyt tuomaan esille, että itsenäiset valtiot päättävät yhteisesti asioista, eli luopuvat kansallisesta lainsäädännöstä. Yhteisvaluutta on todella surkein esimerkki itsenäisyyden poissulkemisesta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Pitkäsen blogikirjoitus on ristiriidassa hänen Eurooppa-tiedotuksen sivuille antamansa linkin kanssa. ” Euroopan unionin ja sen jäsenmaiden vallanjaon perusperiaate on niin kutsuttu annetun toimivallan periaate eli jäsenvaltiot ovat tietyillä aloilla antaneet päätöksentekovaltaansa unionille. Periaatteen mukaan EU voi toimia vain niissä kysymyksissä, joista on perustamissopimuksissa määrätty. KAIKKI MUU KUULUU jäsenvaltioille”.

Liittovaltiokehityspopulistien mukaan kaikki valta menetetään keskushallinnolle. Tämä on joko tietämättömyyttä tai tahallista harhaanjohtamista.

Kaikille niille, joille sana ”liittovaltio” merkitsee samaa kuin rutto tai syöpä, haluan siteerata Elina Lepomäen mainiota blogikirjoitusta:

http://elepomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246505-e...

Siinä hän toteaa mm:

”Liittovaltio ja yhteisvastuu ovat eri asioita, vaikka niillä yhteys onkin. Suomalaisen veronmaksajan välillinen vastuu Italian pankeista on tänä päivänä todennäköisesti suurempi kuin ohiolaisen yhteisvastuu Virginiasta….. Liittovaltio tarkoittaa parhaimmillaan vallan hajauttamista, ei sen keskittämistä. Minä kannatan Euroopan liittovaltiota, läpinäkyvää tulonsiirtojärjestelmää, vahvaa subsidiariteettia ja vallan tuomista ihmisille.”

Populisti menestyy hyvin silloin kun ihmiset eivät itse hanki tietoa ja ajattele omilla aivoillaan. ”Populismi on karkkia lapsille”.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tässä rajattomassa valtakunnassa Unionin rajat vuoti ja liittovaltioiden rajat vuoti, kun kansalaiset marssivat tosta vain rajojen yli.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juu, Venäjän federaation rajat vuoti, mutta sieltä pyöräiltiin Norjaan kun marssien ei saanut ylittää rajaa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Sitten niitä tuli muutama tuhat Suomeen, kun Venäjä päästi niitä tulemaan. Ruotsista tais tulla 30000 turvapaikanhakijaa tosta vain, kun Eu ja Ruotsi ne päästivät. Tulla saa, mutta luvan kanssa. Suurissa kansainvaelluksissa emme voi tietää, mikä on tarpeellista ja elintasopakolaisia. Siksipä pitää olla lupa. Suomesta on lähdetty töihin Ruotsiin ja leivän hankintaa Amerikkaan ja Autraliaan. Karjalan siirtolaiset asutettiin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"kansalaiset marssivat tosta vain rajojen yli"

Sehän juuri on EU:n tarkoitus, ihmisten ja pääoman vapaa liikkuvuus, mutta se on tarkoitettu vain EU:n kansalaisille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sehän juuri on EU:n tarkoitus, ihmisten ja pääoman vapaa liikkuvuus, mutta se on tarkoitettu vain EU:n kansalaisille."

Ongelma tuli kun tätä oikeutta käyttää kaikki muut kuin EU kansalaiset. Tämän ongelman aiheutti EU leväperäisellä ulkorajojen valvonnallaan joka käytännössä tarkoitti kaikkien halukkaiden päästämistä sisään ja jopa auttamalla heidän kuljettamisessaan Välimeren yli.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän rajojen yli marssijat olleet edes jäsenvaltioiden kansalaisia.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Liittovaltiokehityksen ja Natojäsenyyden vastustamista populistipoliitikot tuntuvat toistavan joka käänteessä. Ajatusta on helppo myydä. Suomen itsenäisyys, kulttuuri ja kieli ovat vaarassa kadota Brysselin pakkovallan alle. Enää emme saa itse päättää maatalouden tukiaisista, kieleksi tulee pakkoranska ja Alkon monopoli lopetetaan. Suomen pojat joutuvat tappelemaan USA:n sotia Natossa.

Liittovaltiosta on pelottavia esimerkkejä Venäjältä, Saksasta, USA:sta ja jopa Sveitsistä. Sotilasliittokin on näivettänyt useimpien Euroopan valtioiden puolustusvoimat.

Välttäkäämme sellaista kehitystä kuin ruttoa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mutta toisaalta: ainakin minulle tulee positiivisena yllätyksenä, että Saulia ollaan valitsemassa koko Euroopan presidentiksi. Vai mitä tuo otsikko tarkoittaa?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kun kommarit ehdottivat Suomen ja NL:n välistä rajaa poistettavaksi, UKK totesi, että hän on jo niin vanha mies, ettei enää ryhdy niin suuren valtion päämieheksi.

Ei Sauli vielä kovin vanha ole, että voisi vaikka alkaakin :)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Otsikko tarkoittaa sitä, että yhteiskunta rakennetaan lailla, eikä demokratialla. Demograattisesti se Hitlerkin pääsi valtaa suur-euroopan rakentamiseksi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #10

Juuri niin, yhteiskunnan hyvyys riippuu siitä, kuka ne lait laatii. Diktatuurissa harvoin pystytään laatimaan hyviä lakeja. Bryssel on "eu-ero-liittovaltiokehitys-populistipoliitikkojen" mielestä diktaattori, joka despootin lailla hallitsee Euroopan Unionia. ”Bryssel määrää miten Suomessa eletään” on näiden populistien usein käyttämä hokema.

"Liittovaltiodiktatuuri" on käsitteenäkin mahdottomuus, mutta kansalle sitä ajatusta on helppo myydä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Europopulistit vääntävät mustaa valkoiseksi. Jos europopulistit euron kehittämisessä ottavat euroeron ohjelmaan ja polun siihen, niin Kreikallakin ja sen asukkailla on jotain toivoa elämässä, kun eurovankilasta on mahdollisuus päästä eroon.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kreikalla oli mahdollisuus erota EMU:sta, mutta eivät halunneet, miksi?

Virheitä on tehty, mutta niistä pitää oppia. Suurin virhe EMU:ssa oli, ettei noudatettu sovittuja pelisääntöjä.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #14

Euroeron polku on tekemättä ja Eu ei siihen antanut puitteita, vaika perustelut ovat vahvat edelleenkin.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Mikäs tämä ns. suomen presidentti sitten oikein onkaan? Syrjäisen pienen, merkityksettömän provinssin kuvernööri? Jolla ei ole muuta merkitystä kuin valvoa, että keskushallinnon oikut toteutetaan pilkulleen.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Erkki Johansson: "Mikäs tämä ns. suomen presidentti sitten oikein onkaan? Syrjäisen pienen, merkityksettömän provinssin kuvernööri? Jolla ei ole muuta merkitystä kuin valvoa, että keskushallinnon oikut toteutetaan pilkulleen."

Aivan. Moskovan keskushallinnon päätettäväksihän Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiset ratkaisutkin ovat jälleen kerran siirtyneet.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

"Moskovan keskushallinnon" p.o. "Brysselin keskushallinnon"

Tervetuloa 21. vuosisadalle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #20

On aika helppoa huomata, että Suomen turvallisuusratkaisu määrätään Kremlistä. EU:n päätöksiin pystymme sentään vaikuttamaan.

Niin.. tai ei Kreml oikeastaan määrää, antaa vaan ymmärtää, että jos ette tee niin kuin me haluamme, seuraa "toimenpiteitä"....

21.vuosisadalla mikään ei tässä suhteessa ole muuttunut. Uhkailu jatkuu. Venäjän etu menee Suomen edun edelle. Liittoutuminen auttaisi asiaa mutta siihen ei mennä, kun se on Venäjän edun vastaista.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #23

"EU:n päätöksiin pystymme sentään vaikuttamaan."

Hehheh, pystymme kyllä. Noin 1,5%:n vaikutusvallalla on paljon merkitystä. Kaikki kolmen hengen eduskuntaryhmätkin ovat vaikuttaneet Suomen Lakeihin todella merkittävästi!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #24

Hehheh, yhdelläkin äänellä on merkitystä, jos sen käyttäjä esittää viisaita ajatuksia. Ei enemmistö aina ole oikeassa. Aikanaan enemmistö päätti maapallon muodon. Yksi oli eri mieltä päätöksestä ja joutui kärsimään. Pitäisikö Suomen aina olla enemmistön kanssa samaa mieltä?

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen Vastaus kommenttiin #20

"Tervetuloa 21. vuosisadalle."

Olen jo. Suosittelen.

"Moskovan keskushallinnon" p.o. "Brysselin keskushallinnon"

Ei pidä. Brysselin suunnalta ei ole tullut minkäänlaista painostusta saatikka uhkausta siihen asiaan, pitäisikö Suomen esimerkiksi liittyä Naton jäseneksi, joita melkein kaikki muut Unionin jäsenet jo ovat. Nato-jäsenyys on ja tulee myös olemaan Brysselin mielestä täysin kunkin jäsenvaltion itsenäisesti päätettävissä. Että sellaista "liittovaltiokehitystä".
Sen sijaan yhdeltä toiselta suunnalta on tullut vähän väliä uhkailuja "toimenpiteistä" sekä avoimesti että peitellymmin. Kun Suomen presidentti palasi vaitonaisena kesällä 2014 Putin-visiitiltään ja kielsi syksyllä Suomen puoluejohtajia nostamasta Nato-asiaa vaaliteemaksi lähestyvissä eduskuntavaaleissa, siitä pystyy päättelemään jotain. Siis jos osaa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Yhteiskunta rakennetaan lailla, ei vaaleilla. Kun Eu lainsäädäntö menee ylitse kansallisen lainsäädännön, kysymys on liittovaltiosta. Littovaltiopopulistipolitikot populisteja ovatkin, kun tämän populistisesti kieltävät. Nämä vakoiset valheet eivät ole kestävällä pohjalla.

Varotkaamme liittovaltiopolpulistien politiikkaa kuin koleraa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mitä kamalaa siinä on? Suomessakin joka kaupungissa ja kunnassa noudatetaan Suomen Lakia. "Helsinki" määrää Suomessa, vai pitäisikö joka maakunnalla olla omat lait? Kamala liittovaltiokehityssyöpä on jo Suomessakin, sitä ei vain tajuta. Standardointikin on "liittovaltiokehitystä".

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ongelmahan on se etteivät rajojenylimarssijat ole edes jäsenvaltioiden kansalaisia, tosin elatusvelvollisuus jää kaikkine kuluineen vastaanottajavaltiolle.

Toimituksen poiminnat