Pauli Juhani Pitkänen

Niinistön turvajärjestelyt

Presidenttiehdokas Sauli Niinistö on rakentamassa Suomelle mailmanlaajuista turvallisuusjärjestelmää. Hänen mielestään maamme turvallisuusvaje on niin  suurta, että Yhdysvaltojen pitää tulla valtamerten takaa puolustamaan Suomea, mutta tämäkään ei takaa maamme turvallisuutta. Euroopan Unionista pitää rakentaa sotilasliitto täyttämään turvallisuusvajettamme ja tässä ollaan aivan  tosissaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Melko toivoton homma Niinistölle, yrittää hidastaa Suomen joutumista Venäjän valvontaan.
Venäjä painaa päälle kaikin keinoin, emme voi muuta kuin alistua Putinin käskyläisiksi. Väyrynen helpottas hommaa kun alistuisimme mukisematta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Paavo Väyryselle riittänevät Euraasian mantereelta saatavat turvatakuut?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kansanäänestyksessä pitä kysellä toki vaihtoehtoja:

1. Haluan liittyä Natoon
2. Haluan liittyä Euraasian unioniin
3. Kannatan nykyistä linjaa

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tästä ehdotuksesta puuttuu paras vaihtoehto. Kannatan liittoutumattomuuden linjaa. Tätä parasta linjaa edustaa tohtori Paavo.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Suomi on jo EU:n jäsen ja on sitoutunut sitä kautta jo keskinäisen avunannon lausekkeeseen Ja näin liittoutunut. Kauanko Pitkäsellä menee tajuta näin yksinkertainen asia?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #9

Niin Kajanto, lauseke on tulkinnallinen eikä velvoittava. Itsenäinen Suomi katsoo omaa parastaan, jos pysyy sotilaallisesti liitoumattoma. Me emme halua sotatannerta maamme rajojen sisäpuolelle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #11

1939 olimme täysin puolueettomia ja liittoutumattomia. Me emme halunneet puna-armeijaa Suomeen, emme halunneet sotatannerta. Kuvittelimme että Saksa olisi meidän ystävä, mutta se olikin liittoutunut Stalinin kanssa.

Mutta silti puna-armeija hyökkäsi. Vieläkin joskus unessa maataistelukoneet ampuvat evakkojunia ja minua.

Jos sinä olet todella Kristuksen ruumiin jäsen, eikö sinun pitäisi kannattaa rauhaa? Paavon kannattamisella pilkkaat sotaveteraaniemme uhrauksia, kannatat vihollisen ja saatanan puolelle asettumista.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Mielikuvitus tuottaa turvallisuusvajeen, ainakin tässä laajuudessa. Turvallisuusvajeen rakentajat eivät luota maamme puolustusvoimiin, eikä maallamme ole turvallisuusvajetta, jos sitä ei itse luoda. Minun tietääkseni rauhansopimus on yli 70 - vuotta vanha.

Kun on alettu luomaan turvallisuusvajetta se on alkanut sitä tuottamaan. Tästä kierteestä ei päästä eroon, kun kierroksia pyritään lisämään, valitettavasti. Pitää olla toisenlainen lähtökohta, että saamme turvallisesti elää. Näin se on.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Turvallisuusvajeen kuviteltu ratkaisu ja kuitenkin hyvän toivon varaan on rakennettu ja Suomi näin on tekemässä itselleen sudenkuoppaan, Tulevaisuutta me emme tosin tiedä. Teoriat liittoutuminen syntymisestä on tätä stradekiaa. Pysymiminen liittouminien ulkopuolella on parasta turvallisuutta.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Presidenttiehdokas puhuu ristiin, kun kehuu maatamme turvallisena paikkana elää, mutta on tätä idylliä kuitenkin purkamassa. Turvallisuus voidan vain kerran menettää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Niinistö on hoitanut omat turvajärjestelynsä kuntoon. Muista ei ole sitten enää niin väliä.

Presidentin suojelu lienee jäänteitä ajoilta, jolloin presidentillä oli vielä valtaa. Mitä suojeltavaa on operettiprinssissä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset