Pauli Juhani Pitkänen

Kokoomus köyhdyttää Suomen ja on turvallisuuspoliittinen uhka.

Kokoomuksen talousosaaminen on heikkoa.  Tähän päätelmään on helppo yhtyä, kun tietää puolueen idelogian ja käytännön. Sehän on kaiken keskittämistä. Puolue köyhdyttää maaseutua , että kaupunkeja.

1)  Euro on Suomen avoimelle taloudelle ollut myrkkyä viimeiset 8-10 vuotta. Vaihtotase on ollut vuosikausia negatiivinen ja viennin pieni osuus on köyhdyttänyt Suomea, julkistataloutta. Kun metsäteollisuuden osuus viennistä on yli 20 prosenttia, eikä se euro-oloissa ole päässyt kukoistamaan, eikä elättämään riittävästi maaseutua että pääkaupunkiseutuakaan, niin leikkaus- eli köyhdyttämislinja jatkuu. 

2) Pääkaupunkiseutu köyhtyy suurilla liikennejärjestelyillä. Länsimetron kustannukset lienevät noin1 miljardin luokkaa, josta puolet tuli valtion yhteisestä kukkarosta ja paikalliselle taholle tulee lähes toinen puoli. Ei ihme , että pääkaupunkiseutujen ihmisiä rasittaa kova rakentaminen. 

Paavon Väyrysen kirjasta  Suomen linja "Äskettäin myrskyn kaatama puu keskeytti metroliikenteen. Tässä yhteydessä ihmeteltiin, kuinka matkustajien turvallisuus aiotaan taata suunnitteilla olevissa automatisoidussa metrojunissa. Kalliilla automatisoinnilla pyritään lakkauttamaan muutama työpaikka. Vaurailla suurkaupungeilla on rahaa järjettömiin investointeihin, kun valtio niitä vielä tukee."

" Samaan aikaan koko Pohjois-Suomelle elintärkeä Seinäjokoen ja Oulun välinen rautatien peruskorjausta on totetettu hitaasti ja mitättömin määrärahoin."

3) Puolue aloitti natottamisen perusteettomalla nato-optiolla Vanhasen hallituksen aikana. Suomen rajoilla on ollut rauhallista EU aikanakin. Se, että puolueelle Venäjä, Venäjä , Venäjä on mörkö perustuu kuvitteluun, joka on nyt sitten johtanut isäntämaasopimukseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Nykylinjalla Suomi rapistuu taloudellisesti että turvallisuudessa. Viime vuonnakin velkaannuttiin, vaikka vuosi edustaa suhdannehuippua. Kassanpohjalle ei kertynyt mitään. Taskunpohjassa on reikä.

Maan kahteen kertaa rakentaminen euro-oloissa johtaa taantuvaan pysähtyneisyyden tilaan, vaikka velkarahalla jotain saadaan aikaankin, kun Euroopan keskuspankki on ostanut maitten ja yritysten arvoroskapapereita muistaakseni 2000 miljardin edestä ja pyrkii niitä kierrättämään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Onko kokoomus Suomi-syöjä ja Suomi-myyjä? Ei ihme, että vanhan ajan arvojen kunnon kokoomuslainen Raimo Ilaskivi ihmettelee, miksei Suomi enää kelpaa brysselöityneelle nyky-kokoomukselle?? - Onko euron kuvat ja EU:n tähtilippu sokaissut nyky-kokoomuksen silmät? Missä lienee EU-foorisen ja €uro-maaninen nyky-kokoomuksen isänmaallisuus- ja huoltovarmuus- ja omavaraisuusajettelu?

http://raimoilaskivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2483...

Miksi näin? Onko likinäköinen nyky-kokoomus myynyt Suomen ja sielunsa EU/EMU/EKP:lle polkuhintaan? Tätäkö uusliberalistinen ja materialistinen markkinatalous aiheuttaa?

Kansalaiset, medborgare, on Suomi-politiikan muutoksen aika!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Ylikansalliset yritykset maksavat veronsa, kelle maksavatkin. Sote- maailmaan kokoomuksen ajama valinnanvapaus johtaa myös tähän. Suomalaisten veronmaksajien varoja käytetään ylikansallisten yritysten voittoihin, Yritykset maksavat veronsa sitten jonnekkin,eikä välttämättä isäntämaahan.

Yrityselämä tarvitsee sen 10 prosentin katteen, ennenkuin se alkaa toimimaan.

Suomen taskusta löytyy ainakin kaksi merkittävää reikää ja kolmaskin.

1) Euron tuoma pysyvä kilpailukykyhaitta.
2) Ylikansallisten, tytäryhtiöiden veronmaksu
3) EU tuomat talouspakotteet Venäjälle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kokoomusko yksin ?

Toiminnan ja talouden suunnittelu
Ministeriön toimintaa ohjaa strateginen hallitusohjelma ja siihen liittyvä toimintasuunnitelma. Niihin on koottu hallitusohjelman toimeenpanon kannalta keskeisimmät asiakokonaisuudet.

Hallinnonalan toiminnan ja talouden suunnittelu rakentuu nelivuotisten määrärahakehysten, talousarvion ja monivuotisten tulossopimusten varaan. Valtioneuvosto päättää vuosittain eri hallinnonalojen määrärahakehyksistä. Työ- ja elinkeinoministeriön talousarvioehdotus valmistellaan nojautuen valtioneuvoston vahvistamaan määrärahakehykseen.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Koti,kirkko ja Isänmaa ovat muisto vaan porvaripuolueen entisestä arvopohjasta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juu näin oli.Oi niitä aikoja kun Kari pöllyytti piirroksillaan jopa Urkkia.
Siinä oli laiha nälkäkurki demari,pullea isäntämies kepulit ym.koko eduskuntapuolueiden senaikainen kirjo kuvattu piirroksilla.
Ihme kun Urkkikin sen salli vaikka muuten oli sensuuri valloillaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kokoomus ja Kepu lienevät aika samoilla linjoilla niin talous kuin ulkoliitikassa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kyllä.On aina pelanut kannattajiensa "pussiin" yhdessä

Näin Suomi päätti: Huonot työehdot ja matalat palkat!
Suomeen on luotu tieten tahtoen :
Tänään väitelleen tutkijan mukaan suomalaisia on ohjattu sosiaaliturvapolitiikan avulla hyväksymään työehtoja, joita he eivät muuten hyväksyisi.

Suomessa ja muissa pohjoismaissa on kavennettu järjestelmällisesti toimeentulotuen ja työttömyyskorvausten saantiehtoja viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Näin on pyritty saamaan ihmiset hyväksymään myös sellaisia työehtoja, joita he eivät muuten hyväksyisi.

Samalla Suomeen on Kanasen mukaan luotu myös pohjoismaiden tiukin toimeentuloturvalainsäädäntö.
Alkoi -94 Kepu/kok
Jatkuu-15-19 Kepu/kok.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Se markka-aika on ollut kokematta tai unohtunut devalvatioineen ja lakkoineen.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Neljänneksi reiäksi Suomen taloudessa voidaan laittaa pörssitalouden kuplat. Pörssitalous perustuu odotousarvoihin ja tämä luo epätervettä kuplaa talouteen. Kuplien puhjettua kansakuntaan tulee suuria hävekkejä.

Ruotsin kruunutalous on kymmen vuoden aikan kasvanut 25 prosenttia ja Suomessa se on pysähtynyt ja eurosuomi on menettänyt noin 50 miljadia BKT:tta ja verotuloina yli 20 miljardia julkisesta taloudesta. Omalla kelluvalla valuutalla ei tarvitsisi tehdä 4 miljadin säästöjä vaalikaudessa.

Köyhän on ankea olla eurosuomessa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Pörssitalous perustuu odotousarvoihin ja tämä luo epätervettä kuplaa talouteen.

Lasku siitä sosialisoidaan aina kansan taskuilta .

KOP ja SYP pankkituet-90 luvulla.
Saksan ja Ranskan pankkien "Kreikan" I-II-III-tukipaketit -09-15.

Toimituksen poiminnat