Pauli Juhani Pitkänen

Demokratian uhkatekijät

Demokratia on länsimaisen yhteiskunnan kulmakivi.  Se tarjoaa vaihtoehtoja moneen lähtöön, kunhan pysytään laillisuuden ja kunnioituksen tiellä. Kunnioittaminen tarkoittaa sitä, että ihmisellä on mielipiteenvapaus, kun sitä ei käytetä ihmisarvoa vastaan.

Demokratian vastaiset voimat pyrkivät toimimaan toisin. Kun vaalimainoksia hävitetään, toimitaan demokratiaa vastaan.  Vaalimainosten hävittäminen on rikos, kun hävitetään toisen omaisuutta. Tästä rikoksesta voidaan määrätä sakkoa tai enimmillään yhden vuoden vankeus. 

Näissäkin vaaleissa on vaalimainoksia hävinnyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

Vakavampaakin osoitusta epädemokratiasta on nähty: niin Yleisradion kuin MTV:n täysin epätasa-arvoinen kohtelu eri ehdokkaita kohtaan presidenttitenteissä. Median tasoon ei enää pahempaa pettymystä olisi voinut saada. Toimittajia on ollut useita, mutta pahimmillaan samat toimittajat ovat antaneet oman suhtautumisensa haastateltavaan vaikuttaa törkeästi käytökseensä, jopa peräkkäin tehdyissä kahdessa haastattelussa.

On hämmästyttävää, että osalle yleisöstä tällainen menee kuitenkin läpi ja kuvitellaan, että kyse on vain haastateltavan omista kyvyistä. Siihen nähden, kuinka selkeän törkeästi toimittajat ovat pahimmillaan käyttäytyneet jopa sanavalinnoiltaan ja jatkuvine päällepuhumisineen, ei voi kuin hämmästellä, kuinka yksinkertaista väkeä tuollainen yleisö osaa olla. Todennäköisesti pelkästään siksi, että kannattavat eri ehdokasta. Todellisuudessa kenen tahansa tulisi olla huolissaan aidon demokratiahengen toteutumisesta. No, julkiset kannanotot toimittajiin ovat toki pääsääntöisesti olleet tilannetajuisesti kohdallaan.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Onneksi on myös sosiaalinen media vapaan tiedon kulun turvaajana- toistaseksi.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Apropoo, kun puhut Demokratiasta, et voi puhua Suomesta. Meillähän on täällä tällainen eliitin (itse itsensä eliitiksi määrittelevien) m*****jen oligarkia.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Valtiovalta ja lehdistö pyrkii vaikuttamaan mielipideilmastoon ja tässä asiassa on korjaamistakin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niimpä demokratian vastustajat tuo vasemmisto ja ne jotka "vihaavat" Perussuomalaisia arvoja. He ovat yleensä niitä jotka rikkovat julisteet ja valehtelevat minkä kerkeävät. Unohtamatta noita ihme toimittajia, joilla ei ole työnetikkaa jäljellä. Vaan omat tunteet tulevat läpi haastatteluissa.

Toimituksen poiminnat