Pauli Juhani Pitkänen

Keskusta on oikeistolainen porvarillinen puolue

Aika on muuttunut, yhteiskunta on muuttunut, keskusta on muuttunut kolmannelta linjalta oikeislolaiseksi porvarilliseksi puolueeksi. Kuka puhuu kolmannesta tiestä. ehkäpä jokin harva sana voi tulla vaaleissa. 

Keskusta muuttui Esko Ahon aikana talouspolitiikassa  markkinaliberalistiseksi oikeistopuolueeksi. Tämän ajan henki on se, että valtion omaisuutta yksityistetään, yhtiöitetään, mikä on tiettyyn rajaan asti hyvä asia.Kun kansalaisten verovaroja laitetaan kansainvälisten firmojen pussiin, niin keskustasta on tullut täysin oikeistolainen puolue. ja tälläinen yhteiskunnan rakentaminen ei ole keskustalaisuutta.Kansalaispuolue ajaa valtiolle vahvempaa roolia. Markkinaliberalistisessa ajatusmaailmassa valtion osuutta talouspolitiikassa pitää supistaa.

Kansalaispuolue ajaa maahanmuuttopolitiikassa läheisyysperiaatetta jossa asioita pyritään hoitamaan kriisien läheisyydessä. Tähän suuntaan onkin menty.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kansalaispuolueeseen mahtuukin kaikenlaista.

"Moraalini ei taivu jatkamaan puolueessa" – Väyrynen repi kommunistit hajalle

Puolueen keskuskomitean peruslinjauksen mukaan puolue edellyttää presidenttiehdokkailta rasismin ja fasismin selväsanaista tuomitsemista.

Monien tovereiden mielestä nuo reunaehdot sulkevat Väyrysen pois, sillä hänen taustajoukoissaan on ollut sekalaista joukkoa myös puoluekentän oikealta laidalta. Siitä huolimatta osa kommunistisen puolueen jäsenistä on kampanjoinut Kansalaispuolueen ja Väyrysen puolesta.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/arti...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Absurdia. Oletko ajamassa äänestyskieltoa. Kunnioitakko demokratiaa. Ihmiset saavat kannattaa , ketä kannattavat. Ihmisarvo kuuluu kaikille, eikä sitä oteta pois.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Keskustan syntilistasta puuttuu vahva pyrkimys hyvinvointivaltiomallin kannalta oleellisen tärkeän sosiaaliturvan alasajoon. Tätä puolue tukee mm. sekoittamalla työllisyyspolitiikan ja sosiaalipolitiikan kategoriat keskenään siten, että edellisen kuuluva tarkastelukulma ikäänkuin kumoaa jälkimmäisen tarkastelukulman. Näin syntyy mm. aktiivimallin kaltaisia absurditeetteja, joissa tarve sosiaaliturvaan vähenee turvan tasoa leikkaamalla.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kyllä vain. Tämä on nykykeskustan oikeistolaista henkeä eli kokoomuksen lähtökohtaa. Oikeistossa pelkistettynä sosiaaliturva on lähinnä töissä olemista, eikä siinä ole todellista vastuu sosiaaliturvan varassa olevista. Tämä on markkinaliberalismin yksi sivujuonne.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Millainen keskusta sitten tulisi olla ?
-nyt se on jäseniensä näköinen,,kyllä maanviljelijät kokee olevansa yrittäjiä,,samoin metsäpuolen miehet,,pitäiskö se olla kommunistinen vasemmistopuolue että jotkut pääsis moskovaan kumartamaan wanhoja patsaita ?!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Keskusta on sekatalouden kannattaja, jossa sotepalvelut johdetaan kansallisesti verovaroin, jota sitten täydennetään yksityisellä puolella. valinnavapaus ei ole keskustalaisuutta.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Keskusta ajaa kotimaisen energian käyttöä, mitä hallitus toteuttaakin. Euro on rikkaiden markka, köyhän asian ajaminen on eroeron ajamista. Tämä on kansalaispuolueen tavoite.

Toimituksen poiminnat