Pauli Juhani Pitkänen

Jumalan sana ja avioliitto

Jumala loi Adamin kumppaniksi Eevan. Adam huudahtaa, että se on liha minun lihastani ja luu minun luistani. Jeesus sanoo, että mies ja vaimo tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen eroittako. Jumala loi miehen ja vaimon omaksi kuvakseen.

Syntiinlankeemuksessa Jumalan kuva muuttui ja ihmisen rakkaus Jumalaan katkesi ja synti eroittaa ihmisen toisesta ihmisestä. Luodut ihmiset syyttelivät lankeemuksesta toisiaan.

Kielletyn puun hedelmä kertoo siitä, että sielunvihollisen kyseenalaistaa Jumalan tahdon. Periikö yhdeksi tullut liha Jumalan kunniaa. Voidaanko Jumalan Sanan avioliittolupauksella rikkoa Jumalaa ja lähimmäistä vastaan.

Raamattu opettaa, että liha ei kunniaa peri. Puustavi kuollettaa, mutta Henki tekee eläväksi.  Tästä Paavali varoittaa Korittolaisia, että kun yhdeksi tullut liha rikkoo yhdeksi tekevää Henkeä vastaan, se on vihollisuutta kolmiyhteistä Jumalaa kohtaan. "Ettekö te tiedä, että teidän ruumiinne ovat Kristuksen jäsenet ? Pitäkääkö siis minun Kristuksen jäsenet ottaman ja porton jäseneksi tekemän ? Pois se.

Taikka ettekö tiedä, että se , joka porttoon ryhtyy, hän on yksi ruumis sen kanssa? Sillä he tulevat , sanoo hän kaksi yhdeksi lihaksi.

Mutta joka Herraan ryhtyy, se on yksi Henki hänen kanssansa.

Kristuksen valtakunnasta kutsutaan lihasta yhdeksi tulleita ja epäjumalanpalvelijoita takaisin armon ja rakkauden valtakuntaa. Täällä on elämä ja autuus. Kun minä puhun miehestä ja vaimosta , minä puhun Kristuksesta ja seurakunnasta, Isästä ja Pojasta ja ne yhtä ovat.

 

Hänelle olkoon kunnia, kirkaus, voima ja valta iankaikkisesta iankaikkiseen , Amen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Tämä lipsahti tälle puolen, vaikka ajatus oli toinen.Ajallisesti avioliitto on maallinen ja instituutio, mutta uskovaisille ja on pyhä Jumalan luomistyön jälkeen. Ajallisesti se on yhteiskunnan perussolu, mutta Jumalan kuvana Hengessä siinä osassa, että Jeesus syntyi Mariasta Hengen vaikutuksesta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sanos Pauli että kun Kain tappoi Abelin, niin mistä Kain sai vaimon itselleen? Paratiisin ulkopuolella on täytynyt olla muita heimoja?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Lainausta: "1 Ms.Aadam eli Seetin syntymän jälkeen 800 vuotta, ja hänelle syntyi poikia ja tyytäriä.On laskettu, että maailmassa oli Adamin kuollessa hänen jälkeläisiään vähintään 20 miljoonaa. Kain nai siis sisarensa tai tämän jälkeläisen.(Iso Raamatun tetosanakirja 3)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oliko se Jeesus joka sanoi että antakaa keisarille mikä keisarin on...?

Silloinhan oli kyseessä EU:ta suurempi monikansallinen suurvalta Rooma. Jeesus käski olemaan keisarille kuuliainen ja maksamaan veroja Rooman rahalla.

Miten sinä Pauli olet eksynyt vastustamaan EU:ta ja yhteistä rahaa euroa?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Uskovainen haluaa maksaa verot, kelle ne kuuluvat. Uskovainen haluaan antaa kunnian Jumalalle, jolle se kuuluu. Nämä ovat omantunnon asioita, eikä niillä ole mitään tekemistä politiikan kanssa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pauli,

asiaa kirjoitat! Siunauksin,

Ilkka

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ukko Juudakin käytti Temppeliporttoja.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tässä blogistin avauksessa on "Kansalaispuolueen" koko kuva.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ilmeisesti kyseessä on Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenten, koska hän ei ole sen paremmin kansanedustaja kuin euroedustajakaan. Toisaalta, Nivala kaupunginvaltuuston varavaltuutettu.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Luther sanoo, että pakana ihminen voi olla hyvä hallitsija ja kristitty voi olla heikko. "Köyhät ovat aina teidän keskellänne , mutta minä en aina ole."

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Nivalassa keisarit eivät ole olleet suosittuja.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nivalan_konikapina

Hei Pauli, eikö Hilppa ansaitsisi patsaan?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen Vastaus kommenttiin #12

Lääkärin määritys näivetystaudista ilmeisesti oli väärä ja hilppa olisi pitänyt lopettaa. Sitähän vois sanoa, että toimiva työkalu traktori tai oma toimiva auto todettasiin ajokelvottomaksi. Tälläinen käsitys minulla on konikapinan taustoista. Käykääppä katsomassa.
http://www.kirjastovirma.fi/muistomerkit/nivala/14

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Älä sano väärää todistusta lähimmäisestä. Kristuksen valtakunta ei koskaan tule maalliseksi. Jumalan kutsumus on paljon korkeampi,mikä menee yli ihmis ymmärryksen.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Hyvä, että on ihmisiä, jotka uskaltaa kirjoittaa näitä ja tuntee Jumalan Sanaa (eikä vain ihmisajatuksia lehdistä ja tieteestä).

Nytpä uskalsi jo Sauli Niinistökin sanoa, että euroon liittyy ongelma.
Sixten Korkman: enemmän ollut haittaa kuin hyötyä eurosta.

Valtion velkaantuminen voidaan lopettaa, keinot on olemassa:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2890

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Väärälle huoneenhaltijalle Kristus sanoo, että yhdeksi tulleelle lihalle näkyy kaksi ristiä, eikä yhdeksi tullut liha peri kunniaa. Kristus kutsuu armollaan ja laupeudellaan katuvaa väärää huoneen haltijaa armovaltakuntaansa. Jumalan valtakuntaan ei voi tuoda mitään omaa, syntiä ja saastaa. Kristuksen valtakunta ei ole ruoka ja juoma, eikä ryövärien luola.

Toimituksen poiminnat