Pauli Juhani Pitkänen

Kotiäiti, kokoomuksen vihollinen

Kotiäiti, arvostaako kokoomus sinua ?Kotihoito, eikö lapsi saa olla kotona? Valinnanvapaus, onko se kiellettyä?Kokoomus ei antaisi valinnanvapautta perheille , vaan ajaa yksioikoisesti sitä mallia, että lapset päivähoitoon ja vanhemmat töihin. Kokoomus ei arvosta kotihoitoa. Tälläinen käsitys tilanteesta syntyy, joka on yhteinen SDP arvoille. 

Mitä mieltä olet ?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Olen sitä mieltä, että kukin vastatkoon lastenhoitokustannuksistaan itse tykönään. Siihen ei pitäisi valtiovallan puuttua millään tavalla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Juuri noin. Ihmettelen sitä, että missä vaiheessa lasten kasvatus on siirtynyt täysin yhteiskunnan velvollisuudeksi. Ennen piti jokaisen kasvattaa lapsensa itse vaikka muutoin oli köyhää ja puutetta, mutta kuitenkin. Ja silloin ennen ne suuret ikäluokat syntyivät ja kasvoivat ilman päiväkoteja ja yhteiskunnan palkkaamia hoitajia...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Maatalousyhteiskunnassa eläminen oli hieman toinen juttu, kun oltiin kotona töissä. Tilanne on muuttunut siitä ratkaisevasti, eikä menneeseen enään ole paluuta.

Tilanne vaatii sekä, että yhdistelmää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jaa-a. Suomessa ollaan huolissaan miten lapsia syntyy vähän, huoltosuhde heikkenee ja sitä rataa. Toisaalta joidenkin mukaan jokaisen pitäisi hoitaa lapsensa ilman mitään valtion tukea ja usein tulee se klassinen "no syntyi sitä lapsia orjien aikaankin" heitto yms. välittämättä yhtään siitä että ajat ovat pikkaisen erilaiset.

No jos ei lapsiin panosteta jatkossa, niin ehkä sitten luotetaan roboottien tai maahanmuuttajien pelastavan... Vähän kyllä eppäilen että hankaluuksia tulee. Tässä on hankaluuksia jo nyt ihan tarpeeksi, mutta mikäs siinä sitten.... hankaloitetaan asioita lisää...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Tarkoitatko Pauli, että kokoomus toimii kuin vasemmisto aikoinaan, joka halusi kaikki lapset päiväkoteihin" kasvatettaviksi"?
Ilmeisesti kokoomuksen ajama "vapaa markkinatalous" kaipaa molemmat vanhemmat voittoa tuottamaan osakkeenomistajille.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kyllä. Kokoomus on luopunut arvoista, koti uskonto ja isänmaa. Luopuminen kodista tarkoittaa käytännössä sitä, että lapsen paikka ei ole kotona.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Markkinaliberalistinen ajatusmaailma ei tunne sosiaalipolitiikkaa. Äärimmilleen mennyt ajattelu edustaa täysin vastuutonta arvomaailmaa, eikä siinä ajatella yhteiskunnan kokonaisuutta. Olenko minä veljeni vartija ?

Kokoomus sotkee sosiaalipolitiikan ja työllisyyspolitiikan samaksi.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Uusliberalismin lopullinen tavoite on vapaa valta rahalle ilman mitään sosiaalista tai yhteiskunnallista vastuuta.
Kannattaa tutustua vaikkapa Paavo Löppösen kirjaan "Vapauden markkinat",

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kuka - mikä puolue haluaa, että myös isän pitää jäädä kotiin lasta hoitamaan.

Toimituksen poiminnat