Pauli Juhani Pitkänen

Kokoomus leikkaa,tärkein unohtuu

Tulleiden tietojen mukaan perhevapaauudistuksessa 2/3 perheistä tuet alenisivat. Tämän on täysin kokoomuksen politiikalle mieluisaa ideologiaa.  Kuten kaikki tiedämme, Suomessa on huoltosuhde Euroopan heikoimpia. Syntyvyys on laskenut vuoden 2010 1.87 viime vuoden 1,57:n, joka on todella alhainen luku.

Kun uudistusta tehdään, niin tämä tärkein kokonaisvaltainen asia on jäänyt keskusteluista pois. Kuten kaikki tiedämme, että valtion kassa on alijäämäinen, joka johtuu kokoomuksen, SDP ja keskustan eurositoutuneisuudesta. Eurohan on kansainvälistä kilpailukykyä heikentävä elementti. Siksipä europuolueet hurkastelevat.

Kokoomus on luopunut kodin arvostamisesta. Lapset pois kotoa on vastuutonta. Sillä tiellä ei syntyvyys nouse. Suomen perhetuet ovat Ruotsia alhaisemmat, kun heillä on kilpailukykyinen kruunu käytössä. Perhetukia pitää nostaa,mutta Euro-Suomessa se lienee kovin hankalaa, ainakin kokoomukselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Aika vaikea hahmottaa pointtia. Äitien kotonaolo ja syntyvyyden lisääntyminen heikentävät huoltosuhdetta. Lapset parantavat huoltosuhdetta vasta kun ovat aikuisina mukana työelämässä. Siihen mennessä huoltosuhdetta heikentäneet suuret eläkeläissukupolvet ovat pääasiassa poistuneet keskuudestamme.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Ei se rakettitiedettä ole. Perheisiin satsaaminen lisää syntyvyyttä.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Vartiaslaislaiset ovat kovia vetoamaan erilaisiin laskelmiin ja simulaatiohin miten valtion talous kehittyisi tiettyjen toimenpiteiden jälkeen. Ongelma näissä laskelmissa on vaan se, että ne eivät ota huomioon ihmisten hyvinvoinnin ja moraalin vaikutusta ihmisten työtehoon ja sitä kautta talouden kehitykseen.

Esimerkkinä vaikka vaatimukset kaikkien työnhakijoiden liikkumiseen työpaikkojen perässä, mikä rikkoisi loputkin yhteisöllisyydestä. Pienten lapsien kannalta on parasta, että sekä vanhemmat, että myös isovanhemmat asuvat riittävän lähellä. Tämän rikkomisella on paljon vaikutusta myös tuleviin sukupolviin ja siihen millaisiksi oraviksi he tähän pyörään päätyvät.

Kaiken näkeminen talous edellä on erittäin rikkovaa politiikkaa ja kallista pitkällä tähtäimellä. Enkä malta olla väittämättä, että syntyvyyden laskun syynä on kokoomuksen pitkä valtakausi. Ainakin korrelaatio on olemassa.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Oma äiti on parempi alle kouluikäiselle kuin hoitotäti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toisaalta sama kokoomuslainen ajattelee että Suomen sosialiturvaa kuuluu myös kaikille ulkomaalaisille jotka sitä pyytävät.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaikki tutkimukset osoittavat, että pieni lapsi kehittyy mm. sosiaalisilta taidoltaan paremmin päiväkodeissa, kuin kotona.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaikki tutkimukset osoittavat, että pieni lapsi kehittyy mm. sosiaalisilta taidoltaan paremmin päiväkodeissa, kuin kotona.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Arto. Tätä keskustelua käydään, mutta tilanne on toinen alle kolmivuotiaille. Tämä yliaktiivisuuteen vieminen ei välttämättä aina ole hyväkään, vaikka päiväkodit ovat kehitykselle myönteisiä. Synnyttäjä on läheisin lapselle. Isä tulee sitten.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset