Pauli Juhani Pitkänen

Orpon puolitotuudet

Presidenttimme on nähnyt tarvetta keskustella rahaliitosta. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää sitä tarpeettomana. " Euro on meidän valuuttamme." Kun tätä asiaa hieman avaamme, niin eurohan muodostuu 19 eri maasta, niin miten se on meidän valuutta? Euromaiden asukasluku on reilut 300 miljoonaa, joten Suomen painoarvo on kaikkein vähäisimpiä, eli 1,6 prosenttia.

Minun tietääkseni 1,6 prosenttia ei ole 100 %, kuten valtiovarainministeri laskee. Jos kokoomus tunnustaisi yhteisvaluutan ongelmia, niin asiahan olisi lähtökohtaisesti kunnossa. Suomen kauppatase oli EU:n sisällä viime vuonna 11 kuukauden aikana huikeat 7.6 miljardia alijäämäinen.

Kokoomuksenkin toivoisi heräävän päiväuniltaan. On keskustelun aika.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Orpon kommentti vakaasta ja vahvasta eurosta ei ole tästä ajasta. Tälläinen arvomaailma on vaarallinen Suomen taloudelle ja ihmisille, sillä lähihistoria on opettanut , mitä sellainen aiheuttaa. Kokoomuksen puheenjohtaja saisi siistiä puheitaan ja tutustua taloushistoriaan. Täysin käsittämätöntä. Euro on rikkaiden markka.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Orpo hakee vahvaa taloutta, jota euro ei tuo. Euro on kokoomukselle veruke, jolla saadaan leikattua sosiaaliturvaa, sekä että palkkataso pidettäisiin alhaalla. Kokoomukselta puuttuu kkonaisnäkemys taloudenhoidosta.

Toimituksen poiminnat