Pauli Juhani Pitkänen

Isän ryöstäjät

Lakivaliokunta on  ryöstämässä lapselta isän. Tämä ryöstäminen on niin laillista, että sitä ei edes tarvita perustuslakivaliokunnan  selvittää.  Kun ihminen aikuistuu, hän haluaa tietää, kuka minä olen, mistä minä tulen ? Ketkä ovat minun vanhempiani  ja mitkä ovat minun juureni? 

Tämä näsäviisasten lakivaliokunta torppasi esityksen, että se käsitelläisiin perustuslakivaliokunnassa. Sylvialle ja muille viisaille olisi hyvä kokea sitä, mitä he tekevät toiselle ihmiselle. Heille olisi hyvä kokea juurettumuus , mikä on erittäin tärkeä minuuteen liittyvä asia. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mitä mieltä olet keinohedelmöityksestä, munasolun -sekä spermanluovutuksesta?

Juha Hämäläinen

Lapsia on maailmassa tarpeeksi ihan heitteillä. Adoptio riittää. Keinohedelmöityshoitoa ei kukaan tarvitse tämän takia eikä muita vippaskonsteja. On parempi keskittyä lasten parhaaseen eikä omien halujensa täyttymiseen. Ei kaikki saa kaikkea muutenkaan elämässä. Tämän varmaan jokainen havainnut.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kyllä lisääntymiseen apua voi hakea, mutta puhun perheen sisäisistä asioista.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Kyllä ollaan niin suurten ja vakavien ihmisen perusoikeuksien kanssa tekemisissä, että paljon enemmän kärsimystä tuottava, kuin tappaminen ja surmaaminen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Oletko Päivi Kopsa nyt ihan vakavissasi?

Sinunko mielestäsi äidin keinohedelmöitys tai lapsen kasvattaminen kahden äidin taloudessa vetää vertoja esimerkiksi Syyriassa tapahtuville pommituksille? Esimerkiksi uutiselle, jossa kerrottiin yhden päivän aikana kuolleen 53 lasta?

Olihan mielipiteesi ironiaa? Olihan?

Juha Hämäläinen

En tiedä miten tuohon päätelmään tulit. Mutta mitään vippaskonsteja ei tarvita, lapsi ei ole jokin koiranpentu, joka on ehdottomasti saatava, koska niin kovasti haluaa. Ajattelu on päätöntä.

Valmiiksi tehtyjä lapsia maailmassa riittää, joita ei kukaan hoida. Jos lapsi on tärkeä niin sellaisia riittää. Mutta kysehän on itsekkäistä haluista ja tasa-arvon sotkemisesta asioihin, joihin se ei liity.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #7

Olen osittain samaa mieltä: ajattelu on päätöntä.

Olen myös samaan mieltä siinä, ettei lapsi ole mikään koiranpentu. Et siis voi mennä ostamaan etkä ainakaan ottamaan toiselta ihmiseltä lasta, jotta tämä lapsi tulisi hoidetuksi. Lasten adoptoiminen poikkeaa kovin paljon eläimen hankinnasta.

Lapsen haluaminen ja saaminen on ihmisen perustarpeita. Itsekästä ehkä, mutta olethan kaiketi ollut itsekäs itsekin. Minäkin olen ainakin kuusi kertaa.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Kyllä, Kai- hyvä! Kyl mieoon ihan tosissain!

Ei taida Syyrian kauhut nyt tähän ihan sopia taustaksi, muuten niitä kyllä itkettäköön.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Kun aikanaan elämä aukaisee sen, mitä tuli päätettyä toisten osalle, ei mikään itku riitä siitä kivusta päästämään.

Ja pyydänkin, siirtykää nyt keskustelijat sinne pienen lapsen avuttomuuksien hämärän syvimpään kaipauksen saliin, johon elämä on teidätkin kerran kuljettava, että tietäisitte mistä puhutte!

Ja jättäkää kevyet lastuunne ovenpieleen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kansalaispuolueko asemoituu Kristillisdemokraattien (KD) ja Perussuomalaisten rinnalle puolustamaan kristinuskoa väärin uskovaa yhteiskuntaa vastaan?

Ihmisoikeudet eivät näytä merkitsevän mitään. Olisiko Väyrynen tämän asiantuntijajäsenen kanssa samaa mieltä? Toivottavasti kuulemme Väyrysen kannanottoja myös näihin sisäpoliittisiin kysymyksiin.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Uuspakanuus toki leviää jota lainsääsdäntö myötäilee, mutta isän laillinen ryöstäminen on ihmisarvoa loukkaavaa. Tyhmää puhetta.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Isyys ei liity uskontoon, vaikka uskovaisella luomistyö on osa uskoa.(vastaus/muokkaus)

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Anteeks, mutta missä kohden mainitsin uskonnon?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Anteeksi, mutta missä kohdin minä mainitsin sinut tai kommenttisi? Kommentoin Pauli Pitkäsen blogia. Pauli Pitkäsen näkemyksiin avioliitosta voit tutustua täältä:
http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

En ole asiantuntijajäsen, ja minä kirjoitan hieman provosoiden, jotta kuolleelle tulee hieman elämää.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Syyrian orvot olisivat onnellisia jos saisivat kaksi äitiä.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Asia ei kyllä ole ihan näin yksinkertainen. Jos nyt ei Syyriaan mennä, koska se tilanne ei käsittääkseni ole vertauskelpoinen.
Juuri kahden äidin huusholleissa on paljon jännitteitä, joista sateenkaarilapset kertovat. Nämä tulevat ilmi myös homoliitoille myönteisissä tutkimuksissa. Niitä ei kielletä. Eikä niiden painoarvo ole vähäinen. Näitä pohdintoja löydät tutkimusten loppupäätelmissä, niissä pienissäkin, jotka on noteerattu lainsäädännön pohjaksi, vaikka ovat lähinnä vanhempien itsearvioita omasta onnistumisestaan kasvattajana.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#16. Tämähän on mielenkiintoista. Sinulla on varmaankin antaa linkkejä tai mainita jokin tutkimus.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #19

Kyllä on, mutta eivät ole tallennetut tälle koneelle. Mutta ne löytyvät etsimällä siitä Apan hyväksymästä 50:n pienen tutkimuksen kokoelmasta, ja tosiaan loppupäätelmistä useinkin.
.
Ongelma-alueeseen viitataan yleensä näillä sanoilla, niinkuin tässä hätäisesti googletetussa tutkimuksessa;jossa perheiden ongelma-vyyhti selitetään sosiaalisella stigmalla. Mm hurjat lähisuhde-väkivaltatilastot, suuri sosiaalisen tuen tarve,ym. () Niitä tutkimus ei tässä kuitenkaan tuo tarkemmin esiin. ne löytyvät googlettamalla esim perheen jännitteet/läheisväkivalta "intimitate partner-violence."
Sateenkaarilapset ovat asiasta toistamieltä:
Heitä ei satuttanut homoseksuaaleihin kohdistettu syrjintä, vaan se, mitä perheen sisällä tapahtui. Seuraavan linkin tutkimus vakuuttaa neutraaliuttaan, mutta ei sitä kyllä ollenkaan ole: Olkoon esimerkkinä.
Huono linkki tosin.

"https://books.google.fi/books?id=p0goBgAAQBAJ&pg=PA71&lpg=PA71&dq=50+apas+research+samesex-families&source=bl&ots=23cuJTtmdA&sig=nVHRrvJHJQBXLbKHShmxhCH4ap4&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjM5MvF-rvZAhVSmbQKHZ0wChgQ6AEISTAE#v=onepage&q=50%20apas%20research%20samesex-families&f=false

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #23

Summamutikassa haettuna tulee vastaan seuraava, joka ei perustu homoliittojen laillistamista ajavaan tavoitteeseen, vaan tieteellisen tutkimuksen periaatteita noudattavaan kasvatustuloksien tilastollisien toteutumien esittämiseen. Silloin lasten arkielämässä esiintuleva selviytymisen vaikeus näkyy avuntarve-luvuissa ja toisaalta esteissä työllistyä ymym.

The study found that 69pc of children of mothers who had had gay relationships said their family received public assistance at some point, compared with 17pc from married, biological parents.

It also found that just under 50pc of children of intact biological families said they were employed full time at the time of the survey, compared with 26pc of children of lesbian mothers.

According to the the study, children whose parents had been in same-sex relationships were more than twice as likely to be in therapy (19pc compared to eight percent).https://ionainstitute.ie/children-do-better-in-traditional-families-than-in-same-sex-families-study-says/

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minulla on kaksi hyvää ystävää, molemmat adoptoitu, molemmilla olisi mahdollisuus tietää biologiset vanhempansa, kumpiaan ei halua, ottovanhempiaan he kutsuvat isäsi ja äidiksi. Maailma muuttuu ja sen mukana myös vanhemmuuden roolit ja onneksi eduskunnan enemmistö tämän asian on oivaltanut.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Eninnäkin kahdella väittämälläsi ei ole mitään yhteyttä toisiinsa.Maailman muuttuminen on argumenttina pelkkä klisee. Se ei sano yhtään mitään.
.
Jos löydä ystäviksesi kaksi kaveria joille kysymys on noin kipeä, että se on torjuttava ennen pohtimista, siihenkin on syynsä. Mutta sinun kertomanasi se tässä kohden kuuluu oman missioisi väittämiin, joka painii samassa sarjassa kuin "kaksi karjalaista, jotka eivät tahdo Karjalaan takaisin."

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#15. Älä vähättele Arto Granlundin ystävien kokemuksia! Ja mistä ihmeestä tiedät, etteivät he olisi pohtineet asiaa?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #20

Jos puhutaan asian koskettamasta ryhmästä, ei varmaan voida mennä sen 1- 2 tai kolmenkaan prosentin osan mukaan, jos sellaisia erikoisia yksilöitä löytyisi. Vai mitä!
On myös huomioitava että jossain elämänvaiheessa tilanne voi tältä näyttää, aivan vastakkaiseltakin siis, niinkuin Arto kuvasi. Mutta inhimillisen elämän ominaislaatu on niin vahvasti kiinni biologisissa juurissa, että ne nousevat sieltä kaikki voimakkaampana kuin mikään teoreettinen annettu selitys. Ne suorastaan huutavat ja romuttavat kyllä tämän ajan teoriat totaalisesti tullessaan.
Kaikkein käittämättömintä on, että tällaista uhria edellytetään pieniltä lapsilta.
.
Tässä on nimenomaan tietoisuuden tahdotonta sumentamista.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kyllä isättömyys varjostaa monen elämää, eikä siinä ihminen paljoakaan muutu.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Kyllä näin on, ja olen itsekkin yllättynyt siitä, miten sitkeä ja elämänmittainen tuo varjo on. Sen kanssa painiessa moni kuluttaa kaikki voimansa. Ja puhun ihan konkreettisista kohtaamistani ihmisistä.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Kansalaisaloite äitiyslain muuttamiseksi poistaa kokonaan äitiyden käsitteen sidonnaisuuden biologis-geneettiseen suhteeseen.
.
Ehdotuksen mukaan "synnyttäjä on äiti silloinkin, kun hän ei ole geneettisesti lapsen äiti, vaan hän on saanut alkunsa luovutetusta munasolusta tai luovutetusta alkiosta." Näin lapsen identiteetin kannalta keskeinen äidin ja lapsen välinen biogeneettinen suhde katoaa kokonaan laissa käytetystä äitiyden käsitteestä, vaikka lapsen synnyttänyt äiti käytännössä useimmiten onkin lapsen biogeneettinen äiti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Juha Hämäläiseltä joka ei hedeltömöytyshoitoja hyväksy niin kysyisin, että oletko sitä mieltä etteivät Jenni Haukio ja Sauli Niinistö olisi poikavauvaansa ansainnut, he kun julkisuudessa ovat ilmoittaneet, että apua raskaaksi tulemiseksi tarvittiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hemmetin isän ryöstäjät!

Ei olis Väyryspaavo Vuokkoineen moiseen ryhtynyt.

Toimituksen poiminnat