Pauli Juhani Pitkänen

Puhuiko hallitus puppua ?

Ilta Sanomien järjestämässä vaalikeskustelussa puhuttiin ajankohtaisista asioista.  Keskusteluun nousi sekin, miten maahamme käveli rajan yli 30000 pakolaista.  Paavoi Väyrynen toi esille sen, että rajavalvontaa ei silloin otettu käyttöön, että maahanmuutto olisi saatu hallintaan. Hallituksen edustajien mielestä sillä ei olisi voinut olla asiaan vaikutusta. Kävi kuitenkin esille se, että rajavalvontaa oli olettu käyttöön useammassa maassa. Hallituksen edustajat puhuivat siinä mielessä puppua. 

Olen lukenut siitäkin, että rajavalvonnassa voidaan käyttää kielteisenä sitä perustetta, että muuttaminen turvallisesta maasta ei ole perusteltua. Tämähän olisi tarkoittanut sitä, että pakolaiset olivat jo tuvallisessa maassa eli Ruotsissa.

Kun maan hallitus ei mitenkään rajoittanut maahan muuttamisen saamista hallintaan, niin voidaan kysyä, pitääkö maan hallitus maahanmuuttajille  Ruotsia turvallisena maana?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Tästä asiasta käytiin täällä Mikko Kärnän aloittamana pitkä keskustelu. Näkemykset ovat jyrkästi ristikkäin. Mm. Sipilä ja Orpo ovat väittäneet vastakkaisesti.

Tein 17.1.2019 kirjallisen kysymyksen sisäministeri Mykkäselle. Vastaus tulee helmikuussa. Se toivottavasti antaa selvyyden.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Totesihan Sipiläkin tässä taannoin, että kaikki Ruotsista tänne tulleet olisi voitu panna menemään takaisin, eli ei olisi tarvinnut ottaa heitä tänne.
Vaalitentissä puhuivat läpiä päähänsä.
Kaikki, paperittomat, jotka kiinni saadaan,voidaan sillä nojalla palauttaa siihen maahan mistä Suomen rajan yltse tulivat.

Toimituksen poiminnat