Pauli Juhani Pitkänen

Vakikoivaa demokratian juhlaako ?

Eduskuntavaalit lähestyvät ja vaaliväittelyt kuuluvat osana demokratiaan.  Wikipedian mukaan eduskunta valitsee Ylen hallintoneuvoston, joka on yleisradion ylin päättävä elin.  Sen 21 jäsentä johtaa sinisten Kimmo Kivelä ja varapuheenjohtajana on kokoomuksen Arto Satonen.

Vaaliväittelyyn on pyydetty eduskuntapuolueita, onhan eduskunta maan korkein päättävä elin.  Sitten tullaan ongelmakohtaan, kun puhutaan uusista eduskuntapuolueista. Mehän tiedämme, että Sinisten puolue on syntynyt vaalikauden aikana. Samoin on käynyt Seitsemän tähden liikkeelle, joka on vuoden 2018 lopulla on rekistöröitynyt puolueeksi.

Siniset ovat vaaliväittelyissä mukana, mutta Tähtiliike ei.  Käsittääkseni puolueet ovat juridisesti samanarvoisessa asemassa, kun molemmilta löytyy eduskunnasta edustus.

Nyt voidaan kysyä, onko hallintoneuvosto eduskuntaa merkittävämpi, kun Tähtiliikettä ei ole kelpuutettu vaaliväittelyyn ?

Nyt voidaan kysyä, onko demokratia valikoivaa ? Suomessahan nähdään käytännöllistä demokratiavajetta Venäjällä ? Onko Venäjän tauti iskenyt hallintoneuvostoon ?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset