Maatalouteen leikkauksia ?

Lehtitietojen mukaan  Karhinen ehdottaa maatalouteen tukien leikkauksia. Sellaiset tilat , joissa myyntitulot jäävät alle 20000 €uron, eivät saisi tukia. Leikkausten vaikutuksia ei ole lasketttu eikä arvioitu etukäteen. MT(Maaseudun Tulevisuus) tekemästä pyynnöstä Luken erityistutkija oli laskenut ja arvioinut, että tuloraja koskisi suuruusluokaltaan 57 % tiloista ja painottuisi viljatilohin.

——————————

Virkamiesten on helppo heittää kaikenlaisia lukuja, kun ei tarvitse välittää niiden merkitystä arjen elämään.

Tässä tulee mieleen Sixten Kormanin huomio euroon liittymisestä. Valtion virkamiehet tekivät eurosta suositeltavaa, mutta ei otettu sitä tilannetta riittävästi huomioon, kun euro tulee ulosmitatttavaksi. Sitä aikaa nyt eletään. Olisi tarvittu ulkopuolisten ekonomistien arvioita.

Suomen kilpailukykyyn heikentävästi vaikuttaa euro. Nyt , kun Ruotsin kruunu on halpuuntunut,Ruotsin kilpailuky on aivan toisella tasolla Suomeen verrattaessa. Euro vaikuttaa kaikkeen ja tämä on suurin peruste maatalouden alasajoon. Elintarvikkeiden vienti on reilusti miinusmerkkinen ja tänä on peruste siihen, että kauppa ei nosta tuottajahintoja.

Karvisen esitys johtaisi tilamäärän lopettamisen vauhdin kiihtymiseen. Leikkauspolitiikka on osa europolitiikka, ja euro leikkaa viennin kansallista kannattavuutta. Näin tehdään kahdenlaista leikkausta, jos ja kun tukia ja kilpailukykyä leikataan.

Alaspäin näillä rakenteilla mennään, mutta yksyisessä elämässä löytyy valonpilkkuja ja markkinarakoja. Seitsemän tähden liike kannattaa euroeroa, koska yhteisvaluutta on kansakuntaa vanhingoittava ratkaisu.

PauliJuhaniPitknen
Muut Nivala

Olen nivalalainen yhteiskunnallinen ajattelija. Seitsemän tähden liike. Luonto, musiikki ja yhteiskunnalliset asiat ovat minulle tärkeitä. Kristuksen ruumiin jäsen. Kannatan euroeroa ja kelluvaa kansallista valuuttaa Suomen parhaaksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu