Pauli Juhani Pitkänen

Kokoomus oppositioonko ?

Maan hallitukset ovat eri kokoonpanolla pyrkineet uudistamaan sosiaali- ja terveyspalveluja.  Uudistusta on pyritty rakentamaan useammalla tavalla, mutta vielä ei ole päästy maaliin saakka. 

Edeltävällä hallituskaudella kokoomus haki säästöjä kuntaliitoksilla ja suurkunta-ajattelulla. Suuruuden egonomia ei toteutunut, kun kunnilla on on itsemääräämisoikeus ja henkilöstöllä oli viiden vuoden irtisanomissuoja. Kuntien määrä väheni noin neljänneksellä, mutta säästöjä ne eivät ole tuottaneet, ainakaan tilastollisesti. Kokoomuksen suurkunta- ja keskittämistä suosiva rakennekehitys kariutui ja hallitus epäonnistui suuressa tavoitteessaan.

Nyt kaatuneessa  hallituksessa Kokoomuksen ajama valinnanvapus on perussyy siihen, että uudistus kariutui perustuslakiin.  Kun ei syntynyt tulosta, piti lähteä ulos.

Suurkunta-ajattelu ja valinnanvapaus olivat kokoomuksen ideapajan tuotteita. 

--------------------------------------------

Nyt, kun vaalit ovat tulossa, niin äänestäjien kannattaa ajatella uudistuskykyisiä puolueita. Lähihistorian valossa näyttäisi siltä, että äänestys kannattaisi suorittaa niin, että kokoomuksen ideapaja ei pääsisi myllyään pyörittämään.

Seitsemän tähden liike on valmis keskusta-vasemisto akselin varaan rakentuvaan hallitusyhteistyöhön, jos kansalaiset antavat siihen valtakirjan. Tähän me heitä yllytämme.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Jo elämää nähneenä uudistukset pitää tehdä pitkällä jänteellä ja pienissä osissa.

Kun puuhun kiivetään tyvestä ylöspäin , eikä lennetä suoraan puun latvaan, niin perustus pitää tehdä ensin.

Mielestäni tämä perustus tarkoittaa tietojärjestelmien yhteen puhumista. Kun tiedonsiirto on saatu kuntoon, sen päälle voidaan sitten rakentaa erinäisiä rakenteita.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Nyt 14 vuotta yritetty edetä nopeasti, otetaan vaikka puolet hitaammin ja uusi, kunnianhimoinen aikataulu saada uusi sote valmiiksi 28 vuodessa. Eli sote vuodelle 2050 käyntiin..

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Moitit että kuntaliitokset eivät ole tuoneet säästöjä ja kerrot syynkin miksi ei, virkamiesten viiden vuoden suojatyöpaikat. Miten tämä on Kokooomuksen syy?
Surutta pistätä kepun maakuntamallinkin Kokoomuksen syyksi.

Näyttäisi ettet taida oikein tykätä Kokoomuksesta.

Ari Mikkolan realismi pistää ajattelemaan, onko se niin että hiljaa hyvää tulee?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Matille. Minusta on hyvä, että työsuhdeturva on julkishallinnossa on kestävällä pohjalla, että poliittinen poukkoilu ei pysty siihen tuomaan liian paljon epävarmuutta ihmisten elämään. On tärkeää, että porvarihallitus ei saa valtaa,sillä se toisi turvattomuutta työsuhdeuturvaan. Työsuhdeturva on realismia, jota suurkuntahankkeissa kokoomus ei huomioinut. Kun sanotaan, että kaksi köyhää menee yhteen, niin tuleeko heistä rikkaita ? Käsittääkseni vielä suurempaa epärealismia oli se, että kuntia voi pakkomääryksillä yhdistää, näinhän se ei ole.

Valtiontalouden epätasapainon taustalla on euro ja se, että kilpailulaki menee ylitse kansallisen verotusoikeuden. Näihin pitää puuttua. Muut syyt ovat tekaistua ja kertovat vain sisäisestä devalvaatiosta, mitä kilpalukukykyä syövä euro teettää. Kun äänestät europuolueita, äänet hallintoa. Näinhän se on ? Näin se on.

Toimituksen poiminnat